EPL: A fnatic és a G2 már a továbbjutásért játszanak

EPL: A fnatic és a G2 már a továbbjutásért játszanak

Jön az EG és az IHC rangadó, ahol a túlélésért játszik az A-csoport két leggyengébb csapata, de a fnatic és a G2 sincs még teljesen kint a vízből, hiszen egyikük az utolsó esély ágra kerül ma este!

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonja, ahol a fnatic túlélte a török hadakat, a G2 pedig leszerelte a brazilokat az A-csoport alsó ágán. Ez azt jelenti, hogy ma délután a győztesek már a továbbjutásért játszhatnak, míg a vesztesek az utolsó esély ágra kerültek, ahol az EG és az IHC is landoltak az első két nap után. De ne rohanjunk ennyire előre, nézzük mi történt tegnap!

Az EF és a fnatic összecsapása közel sem volt egyértelmű előzetesen, nagyjából hasonló erővel rendelkező csapatokról beszélünk. Pénzfeldobás helyett azonban Counter-Strike döntött köztük, a vétóban pedig Anubis, Overpass és Nuke kerültek elő. Az első pályán egy egészen jó CT-oldalt követően gyors győzelmet aratott a török csapat (16:11). A másodikon viszont cserben hagyta őket a védelem, így a fnatic 10:5-ös T-oldallal húzott el. Ezen ugyan tudtak szépíteni még MAJ3Rék, de az egyenlítés elkerülhetetlen volt (16:11). A sorminta Nuke-on is folytatódott, ahol ezúttal támadóként egy átlagos félidővel kezdett az EF, de a második félidő elején hiába szereztek vezetést ennek a hátán, élni nem tudtak vele (11:16).

A G2 és az MIBR találkozóján a brazilok is megpróbálták azt, ami a Cloud9-nak nagyon jól működött a minap: hozták Vertigot. Azonban a statisztikáik alapján lehet túlértékelték magukat itt. Mert igen, a G2-nál ez a pálya messze van a legjobbtól. De az MIBR eddig nem nyert még rajta top 30 csapat ellen, hiába van 20 meccs alatt 71,5%-os győzelmi arányuk. Ráadásul amíg a Cloud9 egy igen fragerős csapat sh1ro és Ax1Le párosa miatt, addig náluk insanit leszámítva nem sok tűzerő van JOTA és chelo távozása óta. Mindennek megfelelően jött is a pofon, 16:8-ra kaptak ki, csupán három sikeres támadásuk volt, ami körgyőzelmet ért.

Nuke egy fokkal bíztatóbb történet volt a brazilok számára, itt a már említett insani is jobb esélyeket kapott a bizonyításra. Az első félidőt 10:5-re nyerő G2 pedig majdnem el is játszotta a pályát annak ellenére, hogy 13 pályás győzelmi sorozatuk van rajta jelenleg a világ legjobbjai ellen. Az MIBR ugyanis remekül kezdte a félidőt a térfélcsere után és annak ellenére, hogy egy-két kört beszúrtak NiKoék, úgy nézett ki, hogy jöhet a fordítás az olykor romokban álló G2 gazdaság miatt. Végül elkerülték a tragédiát m0NESY és jks remek játékának köszönhetően és 16:12-re behúzták a pályát.

Az A-csoport állása a 3. nap végén

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League A csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek FACEIT pont dropok kíséretében az alábbi menetrend szerint:

Február 25. – szombat
12:30 - EG vs IHC
16:00 - fnatic vs G2
19:30 - Eternal Fire vs MIBR

Február 26. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!