Presztízs harcban dőlhet el a Microsoft sorsa?

Presztízs harcban dőlhet el a Microsoft sorsa?

Lassan az egész szappanoperába torkollik.

Amikor tavaly az év elején a Microsoft bejelentette, hogy magába olvasztja a Blizzardot, sokan kapták fel a fejüket. A csapból is az üzlet híre és részletei folytak, többen örültek, de sokakban támadtak kétségek is az egybeolvadás kapcsán. Nem meglepő módon a kétkedés egyik sarkalatos pontja a Call of Duty-sorozat volt. Több oldalról jött aggódó megjegyzés, miszerint a közkedvelt játék így konzol exkluzív lesz ás a PS-tulajok elesnek szeretett szériájuktól. Pont emiatt az európai döntéshozók nemrég javaslatot tettek arra, hogy mi oldhatná meg a helyzetet.

Nemrég pedig újabb epizód látott napvilágot a felvásárlás körüli egyre csavarosabb történetből. A brit Kereskedelmi Bizottság (CMA) tíz nappal kitolta a végleges döntés határidejét, április 25-re. Ez azért is furcsa, mert pár nappal ezelőtt a szervezet arról nyilatkozott, hogy a kutatások szerint nem alaptalan a versenytársak aggodalma, ha végbemegy a fúzió, annak lehet negatív hatása a piacra és akik pórul járhatnak, azok a fogyasztók. 

A halasztás azért különös, mert eddig úgy tűnt, hogy az európai, az amerikai és a brit kereskedelmi szervezetek versenyt futnak, hogy ki tud előbb érdemben belekötni a két cégóriás házasságába. A Wedbush Security két gazdasági elemzője, Nick McKay és Michael Pachter a következőket mondta a fennálló helyzetről:

“Ebben a pillanatban talán az angol bizottság döntése lehet az, ami valamelyik oldalra billenti a mérleg nyelvét. A mostani halasztással úgy tűnik viszont, hogy a CMA éppen vesztésre áll a jogi vitában. Erre már az amerikai oldal is rájött, ők a javaslataikkal inkább az időt akarják egyelőre húzni.”

“Pedig a CMA konkrét megoldásokat javasolt és ezzel két lépéssel előrébb van. Ha a Microsoft megfogadja azokat, akkor az angolok henceghetnek majd azzal, hogy megnyirbálták a sárkány szárnyait.”

Mindeközben, csütörtök este befutott egy hír. A Reuters értesülései alapján az európai bizottság megkötés nélkül átengedi a fúziót. Ha minden igaz, akkor a Nintendóval és az Nvidiával kötött megállapodások megolajozták a bürokrácia kerekeit. Ez pedig azt jelenti, hogy a történet legnagyobb vesztese a Sony lehet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!