EPL: A FURIA és a BIG között dőlhet el a csoport 3. helye

EPL: A FURIA és a BIG között dőlhet el a csoport 3. helye

A BIG megfelelt tegnap az elvárásoknak a gyengébb ellenféllel szemben, a FURIA viszont még mindig inkább a KSCERATO-show, mint valódi csapat.

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonja, méghozzá a B-csoporttal, ahol torzsiék is játszanak. Pontosabban, tegnap és ma is pihennek a MOUZ játékosai, miután csütörtökön már garantálták a továbbjutásukat. De nézzük, mi is történt a többi csapattal addig az alsó ágon!

A nap első mérkőzésén az eddig igen felemásan szereplő FURIA és Movistar Riders játékosai csaptak össze, a tét az alsó ági döntő elérése volt. A brazilok továbbra sem valami meggyőzőek KSCERATOt leszámítva, aki ismét kimagaslóan játszott – 1,46-os HLTV rating átlaga volt az első két pályán, riflerként! Infernon ez önmagában elég volt a 16:13-as győzelemhez, de Anubison már nem: itt a 9:6-os T-oldalak után hosszabbításba torkollott a mérkőzés és a mindvégig lépéshátrányból játszó FURIA végül 20:22-re elbukta a pályát. Pedig erre a pályára még yuurih is felébredt.

A széria Nuke-on dőlt el, ahol a spanyolok már nem igazán tudtak beleszólni az eseményekbe. Így 16:8-nál a FURIA nyerte meg a meccset. De az alapján, amit eddig láttunk a Movistar Riderstől, nem kellett volna ennek ennyire szorosnak sem lennie. De legalább az utolsó pálya jó volt arra, hogy leplezze a FURIA csapatának hiányosságait.

Ezután a BIG és a SAW feszültek egymásnak ugyanazon célból, mint a spanyolok és a brazilok. Itt a németek két pálya alatt összehozták a győzelmet, ahogyan az elvárható tőlük. Anubison egy 13:2-es félidőt hoztak a T-oldalon, az első fegyveres körök után elérték a meccspontot is. 15:4-ről azonban megszenvedtek az utolsó körért, de 16:11-nél csak meglett a pálya.

Overpasson egy 7:8-as T-oldal után lehetett miért izgulniuk, de a védelmük volt elég stabil ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. Ekkor egy pillanatra úgy tűnt, el is szaladnak a félidővel, de a portugálok újabb körökkel válaszoltak és 13:12-nél visszavették a kormányt. Ebből azonban most sem tudtak építkezni. Végül a hosszabbítást sem tudták kiharcolni, így 16:14-es pálya-, 2-0-ás szériagyőzelmet ünnepelhettek lefekvés előtt a BIG játékosai, akik igazi csapatjátékkal hozták össze ezt az eredményt, mindenki hozta a várt szintet. Talán hypedot érdemes kiemelni, aki újoncként továbbra is szépen muzsikál – ha ezt mindig tudja hozni, gyorsan feledésbe merülhet syrsoN neve.

A B-csoport állása a 3. nap után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League B csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 04. – szombat
12:30 - Complexity vs Imperial
16:00 - FURIA vs BIG
19:30 - Movistar Riders vs SAW

Március 05. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!