EPL: Torzsiék a rájátszásba lőtték magukat

EPL: Torzsiék a rájátszásba lőtték magukat

Az eddig látottak alapján a MOUZ tűnik a legstabilabbnak az ESL Pro League B-csoportjában. A Heroic tegnap küszködött a BIG ellen, a FURIA formája pedig egyszerűen tragikus.

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonja, méghozzá a B-csoporttal, ahol torzsiék is játszanak. De még hogyan játszanak! Tegnap este fölényes játékkal győzték le a továbbjutásért azt a FURIAt, akik az első napon kissé aggasztó formában játszottak a jelentősen gyengébbnek vélt – és azóta már a harmadik ágra eső – Imperial ellen.

A MOUZ ennek köszönhetően vasárnapig pihenhet, készülhet. A hétvégén következő meccsükön az a Heroic lesz az ellenfelük, akik tegnap megszenvedtek kicsit a BIG ellen és közel sem voltak annyira magabiztosak, mint a nyitómeccsükön. Tehát még egy negyeddöntőbe ugrás is bőven kinéz az egereknek. De nézzük, mi is történt!

A nap első mérkőzésén a Movistar Riders és a Complexity csaptak össze azért, hogy az alsó ágon és ne az utolsó esélyt jelentő ágon folytathassák a tornát. Mindkét csapat igen rosszul kezdte a máltai versenyét, ennek ellenére a spanyolok tegnap meglepően erős formában érkeztek az észak-amerikaiak ellen. Vertigon egy 10:5-ös T-oldal után idő kérdése volt a lezárás a részükről, a kínálkozó lehetőséget pedig nagyon szépen megköszönték, 16:8.

Ancientön azonban visszavágott a coL, nem is akárhogyan! Sokáig úgy tűnt, hogy ebből egy 16:0 lesz, a spanyoloknak közük nem volt hozzá! De 10:0-nál végre felkerültek ők is az eredményjelzőre és még további három CT-kört hozva szépítettek a félidőn. Viszont nem érezhették még magukat biztonságban, mert ez sem tűnt elégnek a fordításhoz. De ami ezután következett, arra senki sem volt felkészülve: a második félidőben lejátszott 14 körből 12-t alexék tettek zsebre, míg a coL arra sem tudta kihasználni a fölényét, hogy legalább a meccspontig elérjen, így 16:13-ra kaptak ki a fordulatos pályán az amerikaiak.

Ezután jöhetett a MOUZ és a FURIA felső ági mérkőzése, ahol a tét a rájátszás volt. A brazilok Mirage-t választották az összecsapás első pályájának. Azonban torzsiék 11:4-es CT-oldalát követően – amihez erősen hozzájárultak az ellenfelük tragikus taktikai hibái is –, nem sok keresnivalója volt már itt a FURIAnak. A brazilok által nyert pisztolykör után egészen nyugodt tempóban közelített a 16:12-es győzelem felé a MOUZ. KSCERATOt leszámítva nem sok hatása volt a meccsre a többieknek. Jöhetett Ancient, ahol már inkább elemükben voltak a brazilok, de a 7:1-es vezetésükből semmit sem jelentett a nap végén. Ugyanis a következő 17 körből mindössze kettőt buktak el torzsiék és így könnyedén lezárták a szériát 2-0-ra 16:9-nél.

A nap zárásaként párhuzamosan zajlottak a SAW és az Imperial alsó ági, valamint a Heroic és a BIG felső ági mérkőzései. Előbbi legfeljebb a népes brazil rajongótábornak volt érdekes. Vertigo és Overpass igen egyértelműek voltak (16:7, 16:7), Nuke-on viszont csak nagy nehezen tudták eldönteni a felek, hogy ki is az erősebb. Végül a SAW húzta be a pályát hosszabbításban 19:17-re, köszönhetően ewjerkz 1v2 clutch körének az extra körök egyikében.

Utóbbi találkozó szintén tartalmazott egy hosszabbításig nyúló Nuke-ot, ezen indult a három pályás csata. A 10:5-ös CT-oldalt követően a Heroic ugyanis nem tudta lezárni a pályát Krimbo és faven remek egyéni teljesítményei miatt a rendes játékidőben. Csupán a statisztikák alapján nehéz lenne elhinni, hogy a Heroic ennyire kis különbséggel nyert, de a 19:16-os rajt nem volt valami bíztató tőlük.

Infernora érve jogosan gondolhatta mindenki, hogy a nehezén már túl vannak a dánok. Nagyobbat nem is tévedhettek volna: a 7:8-ra elbukott T-oldal után a védelmük nem volt elég a németek visszatartására, így 16:13-mal elcsente a pályát a BIG. A széria végül Vertigon dőlt el, ahol egy végtelenül szoros első félidő után 10:14-es hátrányból fordítottak cadiaNék 16:14-re. TeSeSen és jabbin kívül azonban nem igen lehetett büszke magára senki sem a dánok közül, a világ egyik legjobb csapatának ennél magabiztosabb játékot illene mutatnia.

A B-csoport állása a 2. nap után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League B csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 03. – péntek
16:00 - FURIA vs Movistar Riders
19:30 - BIG vs SAW

Március 04. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 05. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!