Magabiztos nyitómeccsel kezdtek Máltán torzsiék

Magabiztos nyitómeccsel kezdtek Máltán torzsiék

A MOUZ mellett a Heroic is rendkívül magabiztosnak tűnik. A BIG új AWP-se is szépen muzsikált a második pályától kezdve. A FURIAnak viszont nem kellett volna ennyi fejfájást okozzon egy Imperial.

Visszatért az ESL Pro League 17. szezonja, méghozzá a B-csoporttal, ahol torzsiék is játszanak. A MOUZ domináns játékkal húzta be a SAW elleni nyitómeccsét tegnap, de a Heroicnak sem akadt a torkán a Movistar Riders. Ezzel szemben a BIG és a Complexity, valamint a FURIA és az Imperial is rendesen megizzasztották egymást a felső ágon maradásért. De nézzük, mi is történt!

A MOUZ és a SAW találkozója Vertigoval indult, ahol 16:3-as győzelmet aratott az európai mix csapat a fölényes, 12:3-ra nyert CT-oldaluk után. A portugálok választották ezt a pályát, így az ő táboruknak félő volt, hogy a MOUZ által második pályának hozott Ancient még tragikusabb véget érhet. Szerencséjükre itt egy fokkal versenyképesebb volt a csapat, de torzsiék 10:5-ös T-oldala után csak idő kérdése volt, hogy lezárják a szériát 2-0-ra – ez 16:9-nél következett be. A Heroic és a Movistar összecsapása igen hasonlóan alakult: Ancientön 16:6-ra, Overpasson 16:5-re nyertek a dánok. Utóbbi pályán 14:1-es T-oldalt hoztak össze cadiaNék, kész csoda, hogy ezután még született köre a spanyol ötösnek.

A BIG és a Complexity Ancientön kezdték meg a hárompályásra nyúló küzdelmüket. A német csapat kapcsán itt fontos kiemelni, hogy syrsoN kispadra kérte magát Katowice után, tehát az azóta véglegesen előléptetett hyped forgatja náluk az AWP-t. Ancientön azonban igen csendes volt még a fiatal német a szerveren. Ezért floppy, FaNg és hallzerk bedarálta a BIG-et ezen a pályán (16:8). Nuke következett, ahol szintén az amerikaiak kezdtek jobban, de hyped és Krimbo duója még időben megállította őket (16:12). Vertigon dőlt el a széria végül. Itt egy igen szoros adok-kapok alakult ki már az első fegyveres köröktől kezdve. Ám a BIG 6:9-es T-oldala pont elégnek bizonyult a támadásokban és a retake szituációkban nem túl acélos coL ellen, így éppencsak, de behúzták a pályát 16:14-re tabseNék.

A nap végén még egy brazil rangadót is kaptunk, ahol a FURIA és az Imperial feszültek egymásnak. A széria Infernoval indult, ahol arT és kompániája 9:6-ra megnyerte a CT-oldalt, ezzel is jelezve, hogy hiába az Imperial pickje volt ez, az erősebb csapat még mindig ők. A fordulás után ugyan egalizáltak FalleNék a nyert pisztolykörük hátán és az első fegyveres köröktől kezdve némi nyomást is kifejtettek, de már nem tudták tartani a tempót saffee-fel és KSCERATOval (16:13). Mirage nagyon hasonlóan alakult az első félidőben, csak itt az Imperial volt felül. A második félidőben viszont egészen könnyedén elhúztak 15:10-re FalleNék, ezzel elérték a meccspontot. A FURIA nem pánikolt, így az Imperial öt lehetőségének egyikét sem tudta pályagyőzelemre váltani és jöhetett a hosszabbítás. Sajnos ekkora már teljesen kifogyott a lendület az Imperialból, tehát a FURIA nyert a végén, de nem igazán lehetnek elégedettek ezzel a teljesítménnyel arTék (19:16).

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League B csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 02. – csütörtök
12:30 - Movistar Riders vs Complexity
16:00 - MOUZ vs FURIA
19:30 - Heroic vs BIG

Március 03. – péntek
16:00-tól késő estig alsó ági meccsek

Március 04. – szombat
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Március 05. – vasárnap
12:30-tól késő estig helyosztó meccsek

Elindult az Esport1 Cliprace! Mutassátok meg a legjobb megmozdulásaitokat, a legkiforrottabb taktikáitokat, a legszebb lövéseiteket vagy éppen a leghihetetlenebb meneküléseiteket és zsebeljétek be az értékes nyeremények egyikét!

Borítókép: ESL
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!