EPL: A negyeddöntő a tét torzsiék mai meccsén

Még egy kiadó hely van az ESL Pro League rájátszásában a B-csoportból. De vajon a BIG, a Complexity vagy a Movistar Riders szerzi meg a nap végén?

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonja, méghozzá a B-csoporttal, ahol torzsiék is játszanak. Csütörtökön már garantálták a továbbjutásukat, de ma délután akár a negyeddöntőig is ugorhatnak, ha legyőzik a Heroicot Bo3-ban. Emellett a mai napon még három csapat fog küzdeni, hogy elérjék a rájátszást. De csakis az egyikük futhat be a legjobb 16 közé Máltán, tehát lesz miért izgulni. Nézzük, mi vezetett idáig!

A tegnapi nap első mérkőzésén a Complexity végre legyőzte a mumusát, az Imperialt. Az első pálya alapján ezt nehezen hitte volna bárki is, hiszen 1:16-ra kaptak ki Infernon FalleNéktől. De Ancientön két szoros félidőből ők jöttek ki győztesen (16:14), Overpasson pedig tripla hosszabbításban nyertek 25:23-ra, ezzel megfordítva a tragikusan induló szériát. Az eredmény egyben azt is jelenti, hogy az Imperial kiesett a tornáról.

Ezután a FURIA és a BIG játszottak a B-csoport harmadik, továbbjutást érő helyéért. Nuke, Vertigo és Inferno kerültek terítékre. Az első pályán igen nehezen bírtak egymással a felek, de KSCERATO és saffee játékának köszönhetően a brazilok 16:13-ra elcsenték a németek választását. A második pályán azonban jött a visszavágás: egy kiélezett első félidő, valamint a térfélcsere után csak a pisztolykörök és egy fegyveres kör landolt a FURIA védelmének hiányosságai miatt náluk, így a BIG 16:11-nél egyenlítette a szériát. De Infernon már nem tudták tartani ezt a tempót a németek, saffee pedig élete egyik legjobb CT-oldali teljesítményével garantálta, hogy a 7:8-as első félidő után megszülessen a domináns, továbbjutást érő 16:10-es eredmény.

A napot az ibériai rangadó zárta, azaz a Movistar Riders és a SAW összecsapása. A tét itt az életben maradás volt, hiszen már mindkét csapat az utolsó esélyt jelentő ágon volt. A favorit egyértelműen a spanyol fél volt, akik két magabiztos pályával ejtették ki a portugálokat: Overpasson 16:7-re nyert a Movistar, miután a CT-oldalon kört sem veszítettek, de Nuke-on sem adtak sokkal több esélyt, ezt 16:11-re húzták be. A SAW tehát kiesett az ESL Pro League-ről, a spanyolok pedig folytathatják a játékot, jelenleg az utolsó ág döntőjében várják, hogy a BIG vagy a Complexity ellen fognak-e játszani.

A B-csoport állása a 4. nap után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League B csoportját élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 05. – vasárnap
12:30 - Complexity vs BIG
16:00 - MOUZ vs Heroic
19:30 - Movistar Riders vs Complexity/BIG

Borítókép: ESL & HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!