Hogwarts Legacy: A kastély legnagyobb titkai

Hogwarts Legacy: A kastély legnagyobb titkai

Ideje a titkok nyomába eredni. "Csak kövessétek a pókokat".

A Hogwarts Legacy egyik legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy tele van tennivalóval, sosem unatkozunk. Ha megvan az Alohomora, akkor kirabolhatunk minden házat és szobát, ha megvan a seprű, akkor lehet ballonokat pukkantgatni és a leszállóhelyeket keresni, ha megvan a Nab-Sack, akkor elmehetünk legendás állatokat menteni. Ha pedig arra szottyan kedvünk, akkor egy pálcasuhintás nélkül hentelhetjük halomra a sötét varázslókat és a koboldokat.

Ha viszont kell az összes Achievement, akkor minden titokra fényt kell derítenetek. Ebből három a kastélyban van. Sőt, ezeket még a Field Guide is jegyzi, Hogwarts Secret néven. Most azt nézzük meg, hogy merre találjátok őket és a megoldásban is segítünk.

Clock Tower 

Talán már barangoltatok az Óratoronyban és találtatok rácsos ajtókat, amiket semmilyen varázslattal nem lehet kinyitni. A jó hír az, hogy a hiba nem nálatok van. A nyitáshoz egy rejtvényt kell megoldani, amihez kell egy kis trükk. Ha közelebbről megnézitek az ajtókat, akkor mindegyiken van egy szimbólum (unikornis, bagoly, kehely, sáska). Ezeknek van egy párja is, amiket a torony különböző szintjein találhattok meg. A kihívás abban rejlik, hogy egy sorban nem csak egy szimbólumot találunk, az ajtók pedig csak akkor nyílnak ki, ha a hatalmas pendulum éppen a megfelelő kép előtt van. Itt lesz igazán hasznos az Arresto Momentum vagy a Glacius, mert ezekkel a megfelelő motívum előtt tudjátok befagyasztani a pendulum lengését. Ha sikerült eltalálni a szimbólumot, akkor mehet a spuri, mert az ajtó csak addig marad nyitva, míg tart a varázsige. 

Bridge

A következő titok a Library Annex és a Great Hall között található, a hídon. Itt is van egy előfeltétel, miszerint kell egy olyan varázslat, amivel tüzet gyújthattok. A Confringo vagy az Incendio tökéletesen működik. A híd négy pontján találtok egy-egy üstöt. Az ebben lévő parazsat meg lehet gyújtani és ezzel a rejtvény életre kel. Kicsit nehéz észrevenni, de az összes üst alatt van egy római szám és egy szimbólum is. Már csak azt kéne tudni, hogy melyik szimbólum melyik számhoz tartozik. A kulcs pedig nincs messze. A híd keleti hídfőjénél, a földön ott egy pajzs, amiről leolvasható a megoldás. Ezután már csak megfelelő pozícióba kell állítani az összes üstöt és nyílik az ajtó. 

Key of Admittance

Ez az utolsó titkos szoba és még rejtvényt sem kell megoldanunk ahhoz, hogy bejussunk. Ha megvan a Key of Admittance, akkor az ajtó sem marad zárva sokáig. A rossz hír viszont, hogy a kulcs megszerzéséhez haladnunk kell a fő sztoriban és meg kell csinálni azt a küldetést, amibe a Százfűlé-főzettel felveszitek az igazgató alakját. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor még egy harmadik szintű ajtó is az útban áll, amihez teljesíteni kell Moon küldetését. Amint megvan a kulcs, már csak ki kell nyitni a hozzá tartozó ajtót, ami ugyanabban a toronyban(Faculty Tower) található, mint az igazgatói.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!