Valorant: Legyél te is állatidomár – Gekko tippek és trükkök

Valorant: Legyél te is állatidomár – Gekko tippek és trükkök

Ezekkel a trükkökkel bármelyik pályából állatkertet csinálhatunk!

Március 7-én jelent meg a Riot Games taktikai lövöldéjének 21. karaktere, Gekko, aki a Valorant 6. Initiator ügynöke. Bár az állatidomár képességei között szerepelnek a klasszikus flashek és molotovok, azért hozott újdonságokat is a játékba – például egyelőre ő az egyetlen olyan Agent, akinek nem kell a lerakón lennie ahhoz, hogy a Spike lekerüljön. De hogy tudjuk a legtöbbet kihozni a zöldhajú srácból?

Először nézzük át Gekko képességeit nagyon röviden, de aki szeretné, a hosszú leírást elolvashatja itt:

  • C – Mosh Pit: gyakorlatilag egy molotov, ami a dobás után kicsit lassabban fedi be a teljes területet
  • Q – Wingman: a legérdekesebb képesség, a kis pingvin egyrészt kábítani tud, másrészt le tudja tenni a Spike-ot helyettünk
  • E – Dizzy: egy flash, ami minden ellenfelet megvakít, akit lát
  • X – Thrash: egy irányítható lövedék, amely a Killjoy ultihoz hasonló Detain debuffot helyez az eltalált ellenfelekre
  • Emellett a Mosh Piten kívül Gekko az összes állatát fel tudja venni, hogy újra használja őket, hasonlóan a Spike Rush játékmódhoz.

És akkor a trükkök

Az egyik legfontosabb dolog, amit érdemes megjegyezni az a Dizzy használata. Bár egyesek szerint csak a Valorant 79. villanó gránátja, a kis tatunak van egy hatalmas előnye: csak az ellenfeleket vakítja, így bátran lehet pusholni az elhajítása után, még az elfordulásra sem kell figyelni – az ellenfeleknek sem, hisz nem számít, hogyha nem néznek Dizzyre, akkor is vakulnak. A counterplay rá az, hogy kilőjük, bár ehhez jó reflexekre és gyakorlásra van szükség.

A Mosh Pit nagyrészt úgy működik, mint egy sima molotov, amivel remekül lehet búvóhelyeket takarítani vagy choke pointokat elzárni. Azonban kb két másodperccel az eldobás után annyi sebzést okoz, hogy aki a tócsában marad, biztos meghal, így azért jóval effektívebben működik, mint egyes égetők.

A Wingman elképesztő előnyhöz tudja juttatni Gekko csapatát, viszont óvatosan kell bánni vele, hisz ha kilövik, könnyen az ellenfél markába kerülhet a Spike, amit aztán újra meg kell szerezzük. Viszont ha egy üres lerakóra küldjük be, akkor könnyen túljárhatunk a másik csapat eszén, hisz nem lehet eldönteni, hogy a pingvin vagy Gekko teszi a bombát.

Ami pedig szintén nagyon fontos, az az, hogy ne felejtsük el használni a passzívot: a kis segítőink nagyon erősek, kétszer használva pedig akár egyedül is megfordíthatják a mérkőzést.

Összességében Gekko nem hozott annyi újdonságot, mint mondjuk Astra, Chamber vagy Fade, viszont a Wingman és a Dizzy helyes használatával egy kiemelkedő Initiator lehet. Ti próbáltátok már a Valorant 21. ügynökét?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Nektek melyik a kedvenc Initatorötök?