A Riot továbbra sem enged gambling-szponzorokat a VALORANT-csapatoknak

A Riot továbbra sem enged gambling-szponzorokat a VALORANT-csapatoknak

A tegnap megjelent híreszteléseket több megbízható forrás is áthúzta, de a Riot hivatalos válaszára még várnunk kell.

Érdekes hírek röppentek fel a tegnapi nap folyamán a profi VALORANT világában: a török Esporkolik arról számolt be, hogy a Riot Games változtat azon álláspontján, miszerint a VALORANT-csapatokat nem támogathatják gamblinggel foglalkozó oldalak, ezzel rengeteg lehetőséget nyitva a csapatok és a szponzorok számára egyaránt.

Azonban az Esporkolik jelentését hamar megcáfolták. Először a független újságíró, Max Katz, azaz purest számolt be arról, hogy egy Riot képviselő arról beszélt neki, hogy semmi ilyen változtatásra nem számíthatunk. Ezt George Geddes, az egyik legmegbízhatóbb VALORANT leaker is megerősítette, neki is azt az információt adták a Riot részéről, hogy a policy nem változik, hiába érkeznek riportok arról, hogy a gambling oldalak beszállhatnak a VALORANT e-sportba.

Nem is annyira meglepő, hogy a Riot Games nem nyit az efféle szponzorok felé. Nemrég ugyanis megpróbálták, amikor együttműködésre léptek a nemrég elbukó kriptoóriás FTX-szel, akiknek az LCS mellett a világ legnépszerűbb e-sport csapatát, a TSM-et is támogatták, annak ellenére, hogy a licenszelt szervezeteknek meg volt tiltva, hogy szabályozatlan pénzügyi szereplőkkel társuljanak. A Riot az FTX széthullása után próbált távolságot tartani az ilyen cégektől, valamint magától az FTX-től is, és úgy látszik, kísérletezni sem szeretnének.

Ennek ellenére az e-sport világában vannak olyan példák, amelyek a gambling oldalak szponzorként való fellépésének pozitív oldalát mutatják meg: a Valve két nagy versenyjátékában, a Dota 2-ben és a CS:GO-ban már évek óta láthatunk betting oldalakat a szponzorok között. Emellett a magyar e-sport színtéren is van példa, a TMP CS:GO Masters, ahol a TippmixPro segítette a hazai Counter-Strike-ot. Azonban a Riot hozzáállása is érthető – a kérdés csak az, hogy változik-e bármikor a véleményük?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!