Szellemes szellemeskedés - Two Point Campus: School Spirits DLC kritika

Szellemes szellemeskedés - Two Point Campus: School Spirits DLC kritika

Mindenki kedvenc egyetemmenedzser videójátékának megérkezett a második DLC-je.

Ínséges idők járnak azokra a gamerekre, akik valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag menedzserjátékokkal szeretik elütni a szabadidejüket. A Sims 5 megjelenésére még várni kell, a Tycoon-sorozat épp hibernációban tengődik, miközben a városépítős műfaj már alig várja a Cities Skylines 2-t. Szerencsére tavaly megjelent az év legjobb szimuláció/stratégia” kategória díjára is jelölt Two Point Campus, a méltán sikeres és népszerű Two Point Hospital folytatása és szellemi örököse. Az egyetemen bénázó hallgatók mindennapjainak igazgatása végül nem nyűgözte le annyira a zsűrit, mint a Mario + Rabbids Sparks of Hope, de már önmagában a jelölés is hatalmas sikerként könyvelhetik el a készítők. Az űri muri után itt vannak a kísérteties kollégisták, avagy megjelent a School Spirits DLC, amit már kívül-belül meg is vizsgáltam.

Apró, de olcsó

Jóval kisebb lett a második teljes értékű letölthető tartalom, mint elődje volt. A Space Academyvel érkezett extra tanórák, diákok, tanárok és tárgyak bármelyik térképen felbukkanhatnak, a School Spirits különlegességei azonban csak és kizárólag az új helyszínen, Lifeless Estate-en alkalmazhatóak. Ezzel nincs is semmi probléma, mivel hosszú órákra remekül lehet szórakozni azzal, hogy a túlvilági nebulókból valódi lángelméket faragj. A minijátékok ezúttal sem maradnak el, ugyanis az új területek megnyitása egy-egy "szellemharc" keretében valósul meg. Ezek előfeltételekhez kötött kihívások, amelyek további mélységet csempésznek az egyébként is eléggé összetett programba.

Tulajdonképpen 5,39 euróért (most akciós Steamen, vagyis 2140 forintért rányúlhatsz a DLC-re) kapsz egy új egyetemi lokációt, két új tanórát, megszállt épületeket, a szellemektől kellemetlenkedő diákokat, néhány extra tárgyat és nagyjából ennyit. 3-4 óra alatt minden apróbb részletét kitapasztalhatod az új tartalomnak, de ennél több nem is kell ahhoz, hogy újra leülj a Two Point Campus elé. Összességében megéri behúzni a School Spirits DLC-t, de nem történik semmi, ha ezt most skipeled. Nehéz megfelelő módon értékelni egy ilyen "apróságot", mint a kritika alanya, de ha mégis kéne egy számot biggyeszteni mellé, akkor a 75%-ra esne a választásom. Amit akartak a fejlesztők, azt tulajdonképpen elérték, mivel ár-érték arányban ennél jobb kiegészítőt nem igazán találni most ebben a zsánerben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!