Mi történik, ha keresztezed a Resident Evilt és a Half Life-ot?

Mi történik, ha keresztezed a Resident Evilt és a Half Life-ot?

Avagy hogyan nézne ki a Half Life 2 olyan játékmenettel és mechanikákkal, mint a klasszikus Resident Evil játékok?

A '90-es évek végén jelent meg két olyan játék, amelyek örökre meghatározták a videójátékok világát: 1996-ban jött ki az első Resident Evil játék, amellyel azóta sem tudunk betelni,  két évvel később pedig a Valve hozott el nekünk egy korszakalkotó játékot, amikor 1998-ban kiadták a Half Life első részét. Ti gondolkodtatok már azon, hogy hogy állná meg a helyét Leon S. Kennedy a Combine-ok ellen, vagy hogyan oldalán meg Gordon Freeman a T-vírus problémáját?

Egy tehetséges modder, SellFace nem csak hogy elgondolkozott ezen, hanem valósággá is tette a Half Life és a Resident Evil keresztezését. Egy nemrég megjelent trailerben mutatta be a legújabb Half Life 2 modját, amely a népszerű Steames játék világát a Resident Evil sorozat játékmenetéhez igazítja. Ez azt jelenti, hogy rögzített kamerával, limitált inventory helyekkel és a klasszikus darabossággal küzdhetünk a headcrabek és az általuk zombivá alakított emberek ellen.

A játék egy régi kastélyban játszódik, ezzel is hű marad a Resident Evil egykori, sőt, még a legújabb részéhez is. Emellett tényleg olyan, mintha a 2000 környéki túlélő horrorjáték éledt volna újra, ugyanis kevés lőszerrel és gyógyító tárggyal, valamint nehéz irányítással kell elnavigáljuk magunkat a kastély falai között, ahol a Half Life 2 ikonikus ellenségei vadásznak ránk. A két játék fúzióját meglepő módon a hangok emelik új szintre, ugyanis a HL2 hangeffektjei mellett SellFace egy teljesen egyedi, RE-t megidéző zenei aláfestést is adott. A Resident Evil 4 Remake megjelenéséig tökéletes időtöltést nyújtó modot innen tudjátok letölteni. Ti túlélitek a kastélyt?


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Neked melyik a kedvenc Half Life játékod?