Már megint lusta volt a Rockstar Games?

Már megint lusta volt a Rockstar Games?

Ez egy win-win szituáció, sokan mégis panaszkodnak.

Folyamatosan rengeteg kritika éri a Rockstar Gamest a GTA Online és a GTA VI kapcsán is, a kettő kicsit egymás hozadéka is. Nem mondhatnánk, hogy a felhozott kritikák nagy része ne lenne jogos, mert bármennyire is imádom a GTA Online-t, látom, hogy nagyon sok hibája van (és ez pontosan ugyanígy igaz a Red Dead Online-ra is). Azonban hiába a problémák, amelyek akár már évek óta jelen vannak, megoldás nem mindig érkezik rájuk, ami frusztráló lehet. Viszont továbbra is folyamatosak a frissítések, minden héten új akciókat kapunk, évente kétszer pedig DLC is érkezik. Annyira szerintem nincs elhanyagolva, mint sokan állítják és már a Shark Card sem téma, mert nagyon könnyen (csalás nélkül) megszedhetjük magunkat pillanatok alatt évek óta. Persze a csalókkal és a bugokkal foglalkozhatnának többet, de majd a 6 során!

Most mégis az új tartalmak miatt támadják a Rockstart, mondván, csak átemelték a sztori módban látott küldetéseket. A Los Santos Drug Wars: The Last Dose egyik küldetése során ugyanis felfedezhetünk egy jelenetet, ami kísértetiesen hasonlít az egyik Trevor-küldetéshez.

Sokan erre azt mondták, hogy lustaság, egyszerűbb a már meglévő tartalmakat újrahasznosítani, legyen szó akár magáról a küldetésről, vagy annak átvezetőiről. Tény, hogy az egyezés a két videó között nagy, de egyébként hasonlót már a San Andreasban is láttunk, csak ott motorral. Lehet arról vitatkozni, hogy ez lustaság vagy easter egg, ugyan magát ezt a küldetést még nem játszottam, nem jutottam el oda, de az elejétől kezdve azon a véleményen vagyok, hogy a GTA V legtöbb tartalmát nagyon szívesen látnám az Online-ban is (Red Dead dettó). Több nagyon jó Heist is van benne, amit 0 ráfordítással beemelhettek volna a többjátékos módba, hogy minél több szerepkörben a barátaimmal is lejátszhassam. Ezzel ráadásul még több Heist lenne, még nagyobb változatossággal. Én hiányolom a vadállatokat is, cápákat, kutyákat, szarvasokat és a többit, ami offline megvan. Ugyanígy vagyok a küldetésekkel és a karakterekkel is, én támogatom, hogy bekerüljenek az Online-ba és többen is megcsinálhassuk ezeket a questeket, akár a már ismert és kedvelt arcok segítségével. Persze ezzel nem akarom felmenteni a Rockstart, mert ettől függetlenül elég vicces, hogy mindezt vadonatúj tartalomként adják el. Sokan egyébként azt találgatják, ami egy nagyon lehetséges magyarázat, hogy a csapat nagy része már továbbállt a GTA 6 fejlesztésére, míg a GTA Online-nal már csak egy maroknyi ember foglalkozik. Ezzel a magyarázattal ki is tudnék békülni. Azért a fanyalgók is leélik az életüket a GTA Online-ban, meg lehet találni most is benne a szórakozást, addig meg készüljön a háttérben a GTA 6, ami legyen jó és készüljön el lehetőleg a tervezett határidőre.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!