EPL: A negyeddöntőig sem jutott el a világ legjobb csapata

A G2-val ellentétben torzsi és a MOUZ bejutott a negyeddöntőbe a magyar rajongók örömére. Viszont a favorit nélkül remek kérdés, hogy ki húzhatja majd be vasárnap a finálét? Összejöhet a FaZe Grand Slamje?

Folytatódik az ESL Pro League 17. szezonjának rájátszása, ahol nagy meglepetést okozott az ENCE, hiszen két pálya alatt kiejtették a világ legjobb csapatát, a G2-t! NiKoék szerencséjére a nagy csalódást eltakarta, hogy pont a meccs végén jött ki a Counter-Strike 2 bejelentés, tehát szinte senkinek sem tűnt fel, hogy ideje korán kell hazaúszniuk Máltáról. De nézzük, mi is történt pontosan!

Kezdjük is rögtön a G2 és az ENCE találkozójával! A széria Ancienttel indult, a G2 választásával. Azonban senki sem lehetett túl biztos a dolgában itt, miután egyik csapat sem kapott még ki rajta. A rajtot HooXiék kapták el jobban, a T-oldalon 3-0-ás vezetést szereztek, mire az ENCE is felkerült az eredményjelzőre. Innentől kezdve szoros adok-kapok alakult ki a felek között: a félidő 8:7-es ENCE vezetéssel zárult, amiből szinte azonnal kimászott a G2 az újabb pisztolykörös győzelemnek hála, de a fegyveres körökben a támadók bizonyultak jobbnak és egészen 14:11-ig meneteltek. Ezután a G2 még talált némi sikert és felzárkózott 14:14-re, ám az ENCE még a rendes játékidőben képes volt lezárni a pályát 16:14-re úgy, hogy az utolsó tíz körből hét náluk landolt.

A küzdelem Vertigon folytatódott, ahol a G2 ismét egy pisztolykörös győzelemmel kezdett, de innentől kezdve a félidő végéig mindössze négy alkalommal sikerült megvédeniük a lerakókat, ebből háromszor mentésre kényszerítve Snappiékat. Az 5:10-es hátrányból a pisztolykör jelenthetett volna kiutat és ugyan elveszítették utána az anti-ecot, hamarosan már kilenc kör volt a nevük mellett. Az ENCE gazdaságának helyreállása után azonban nem volt megállj, 16:10-nél az ENCE megnyerte a második pályát is, így kiejtve a bajnokesélyes csapatot a tornáról.

Ezzel párhuzamosan zajlott a NAVI és az Outsiders mérkőzése, ahol s1mple-ék egész kényelmesen tették el Jame csapatát a láb alól. Ancientön a CT-oldalak bizonyultak erősebbnek mindkét fél esetében, ám a rendes játékidő végéhez közelítve a 15:11-es előnyt nem tudta azonnal győzelemre fordítani a NAVI. Az Outsiders ekkor majdnem kiharcolta a hosszabbítást pár heroikus megmozdulással (például FL1T wallbang clutchköre), de az utolsó körben a NAVI szétkapta őket, így 16:14-re nyertek. Mirage már sétagalopp volt ehhez képest, az Outsiders CT-oldala egyszerűen kevés volt a NAVI sztárjainak egyéni teljesítményei ellen (16:7).

Ezek után jöhetett a FaZe és a FURIA, valamint a MOUZ és a paiN összecsapásai. Előbbi mérkőzésen nem véletlenül voltak karriganék a favoritok: Anubison 16:9-re, Nuke-on 16:7-re nyertek a brazilok ellen úgy, hogy aRTék az első tízperceket leszámítva egyszer sem jelentettek különösebb kihívást a számukra. A G2 kiesésével pedig elég jó esélye lehet a FaZe-nek az Intel Grand Slamre is! Utóbbi meccs viszont közel sem volt ennyire sima, a paiN többször is megizzasztotta torzsiékat.

A széria Nuke-on indult, ahol a MOUZ egy átlagos védelmet adott elő (8:7), ezen a ponton a pálya még bármelyik oldalon landolhatott volna. Azonban a második félidő egészen más képet festett, hiszen a brazilok dominálták az egereket és tíz kör alatt kilencet nyerve húzták be a pályát. A MOUZnál erre még nem stresszeltek rá annyira, pláne, mert jöhetett az ő választásuk, Inferno. Itt a tőlük megszokott remek T-oldalt láthattuk körről körre kibontakozni – torzsi még egy 1v3-at is hozott az AK-val –, a 10:5-ös fölényük pedig visszaadta a reményt a rajongóknak is.

Azonban a paiN sem felejtett el időközben játszani, ezért a pisztolykörös győzelemből építkezve nyolc kört hoztak zsinórban a térfélcsere után, elhúztak 13:10-ig. Szerencsére a MOUZ ekkor megtalálta a megfelelő megoldásokat és képes volt innen hat kört hozni a pályagyőzelemhez és a szériaegyenlítéshez, de a brazilok comebackje nem kicsit volt ijesztő. A széria Ancientön zárult, ahol szintén erőssége a MOUZnak a támadás – ezt most is bemutatták, 9:6. A második félidőben pedig elkerülték a paiN csapdáit, így további hét kört hozva gyors véget ért a pálya 16:7-nél. A nap hőse egyértelműen a magyar AWP-s volt, aki a három pályát 63/39-es K/D-val és 1,34-es HLTV értékeléssel zárta.

A rájátszás ágrajza a 2. forduló után

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

Az ESL Pro League rájátszását élőben, magyar nyelven közvetíti az Esport1TV, amit FACEIT pont dropok kíséretében Twitchen vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

Március 23. – csütörtök
15:30 - Cloud9 vs MOUZ
19:00 - Vitality vs ENCE

Március 24. – péntek
15:30-tól negyeddöntők

Március 25. – szombat
15:30-tól elődöntők

Március 26. – vasárnap
16:00-tól döntő

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!