Erre vártunk már évek óta! – Lehengerlő Tini Nindzsa Teknőcök játék készül

Ez teljesen mást ígér, mint amit idáig megszokhattunk Michelangeloékkal kapcsolatban.

Egy új, egészen más stílusú Teenage Mutant Ninja Turtles-játék van fejlesztés alatt: a The Last Ronin, a 2020-as képregény adaptációja, amely egy komor, futurisztikus történetet mesélt el a teknősökről. 

A képregényhez hasonlóan a The Last Ronin videójáték-adaptáció is egy sötétebb, érettebb változata lesz a tipikusan színes Nindzsa Teknőcöknek Doug Rosen, a TMNT jogait birtokló Paramount Global játékokért és új médiáért felelős vezető alelnöke szerint. A Polygonnak adott múlt heti interjújában Rosen a Sony legutóbbi God of War-címeihez hasonlította a készülő, harmadik személyű akció-szerepjátékot, és elmondta, hogy az autentikus lesz Az utolsó Ronin történetéhez képest, amely egy olyan jövőben játszódik, ahol a teknősök közül már csak egy maradt életben.

Míg más TMNT-játékokban jellemzően mind a négy teknőc szerepében játszhatunk, addig a The Last Ronin elsősorban egyszemélyes játék lesz. Bár Rosen felvetette, hogy a képregénysorozathoz hasonlóan flashback szekvenciákban más karakterek is játszhatók lesznek, az elsődleges akció középpontjában állítólag az egyetlen túlélő teknős áll majd.

A The Last Ronin képregénysorozat bejelentésekor még rejtélyes volt, hogy ki az egyetlen megmaradt nindzsa teknőc. A történet egy fekete maszkot viselő nindzsa teknős köré épült, aki mind a négy teknős jellegzetes fegyverével harcolt: nunchaku, sai, bo bot és kettős katana. Ám az első számban egyből lelepleződött Michelangelo. A megmaradt teknősöket és Szecska mestert a Foot klán megölte, így az egyetlen állva maradt teknősnek kell igazságot szolgáltatnia halálukért.

A The Last Ronin képregénysorozathoz hasonlóan a videójáték is az idősebb közönséget célozza majd meg, viszont azt egyelőre nem tudjuk, melyik stúdió fejleszti. A megjelenéséről annyit mondott Rosen, hogy néhány év múlva várható. Aggódni nem kell az alelnök szerint, megtalálták a megfelelő partnert ahhoz, hogy a The Last Roninból egy ambiciózus AAA videójátékot készítsenek.

Rosen azt is elmondta, hogy az elkövetkező hónapokban és években további részletekre lehet számítani a The Last Roninról, és még sok másra is a Tini Mutáns Nindzsa Teknőcök világából. A közeljövőben a Nindzsa Teknőcök a Robloxban is felbukkannak, egy új játékban, amely a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, egy új animációs játékfilm mellett fog megjelenni. A Roblox-játékot a Gamefam fejleszti, az a stúdió, amely a Sonic the Hedgehog Roblox-kiadás, a Sonic Speed Simulator mögött áll.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!