Hirdetés

Népszerű Twitch-streamer segített a pláza tolvajának

A streamernek szerencsére nem lett semmi baja.

Hirdetés

Elképesztő jelenetnek lehettek azok szemtanúi, akik néhány napja élőben figyelték Esfand streamjét, ugyanis a népszerű tartalomgyártó egy San Francisco-i bevásárlóközpontban véletlenül segített egy tolvajnak megszökni onnan. Az eset egy IRL-stream közben történt, és természetesen nagyon váratlanul érte a One True King társalapítóját, akinek szerencsére nem esett semmi baja.

Aki esetleg nem ismerné, Esfand 2016-ban kezdte karrierjét a YouTube-on, majd a következő évben a Twitch-en kezdett el streamelni. Kezdetben World of Warcraft streamerként volt ismert, de a népszerű tartalomgyártó, Asmongold mellett a PUBG egyik kiemelkedő alakjaként is nevet szerzett magának. Emellett más játéktartalmak és valós életbeli tevékenységek, például főzés, bokszolás és súlyemelés is színesítette a palettáját. Esfand 2020 októberében Mizkif, Asmongold, Tips Out és Rich Campbell társaságában megalapította a One True King, azaz OTK nevű játékszervezetet.

Esfand néhány napja több mint hat órán át élőben közvetített San Franciscóból, a 2023-as Game Developers Conference helyszínéről. A stream második részében sok időt töltött azzal, hogy a Westfield San Francisco Centerben sétálgatott, egy nagy bevásárlóközpontban, amely közel van a Convention Centertől, ahol a GDC 2023 zajlik. Már sötétedés után a kijárat felé vette az irányt, és megfogta a bejárati ajtót a mögötte haladó férfinak, aki láthatóan egy táskát és egy iPadet cipelt. Néhány másodperccel később egy sárga és fekete kabátos biztonsági őrpár követte a férfit, akik kiabálva mutogattak rá.

Esfand ekkor látta át a helyzetetet, és egy „Oh frick” felkiáltással reagálta le. „Most csináltam egy Ben bácsit azzal, hogy nyitva tartottam az ajtót egy tolvajnak?” – kérdezte viccesen utalva a Pókember-filmre. A streamből egyébként nem derül ki, hogy a biztonságiaknak sikerült-e utolérniük a tolvajt. 

Esfand bosszús volt az esetet követően és mentegetőzött, hogy csak udvarias akart lenni. Ez azonban nem akadályozta meg Esfand chatjének néhány tagját abban, hogy azzal viccelődjenek, hogy ezzel technikailag bűntárs lett a rablásban. Nem ritka, hogy a Twitch-streamelők bűncselekményeket rögzítenek a kamerával, sőt, néhányan maguk is áldozatokká váltak a képernyőn. Szerencsére Esfandot nem büntették meg a cselekedetéért, és sértetlenül, minden holmijával együtt távozhatott. Ez is mutatja, hogy az IRL streaming mennyire kiszámíthatatlan tud lenni.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Gaming - Egyesültek a hazai esport szervezetek a HUNESZ tisztújító közgyűlésén

Beolvadt a Magyar E-sport Szövetségbe (HUNESZ) a korábbi Nemzeti Gaming és Esport Sportági Szövetség (NGES), így egyesültek a hazai e-sport szervezetei. A HUNESZ 2023. szeptember 23-án megtartott tisztújító közgyűlésén az elnökségi tagok mellett egyúttal az új elnököt is megválasztották Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója személyében, a korábbi alapító elnök, Biró Balázs György főtitkárként viszi tovább a Szövetség szakmai vezetését.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés