HPCL powered by K&H – Az utolsó fordulóban dőlt csak el a kiesőjelöltek sorsa

HPCL powered by K&H – Az utolsó fordulóban dőlt csak el a kiesőjelöltek sorsa

Egyetlen fordulóval a vége előtt még nem lehetett tudni pontosan, hogy ki esik ki az első osztályból és ki játszhat majd osztályozót.

Az már egy héttel ezelőtt eldőlt, hogy a Puskás Akadémia idő előtt, az utolsó előtti játéknapon bajnoki címet ünnepelhetett, miután kettős győzelmet arattak a Vasas és a DVTK ellen. A két utóbbi együttesnek pedig az utolsó fordulók gyakorlatilag az életben maradást jelentették, hiszen a tabella végén tanyáztak és minden egyes pontért hatalmasat kellett küzdeniük.

DVTK 3:0 ZTE

A Diósgyőriek éppen ezért az őszi szezonban szintén gyengén muzsikáló ZTE ellen bizonyíthattak, akik valamivel több pontot szereztek eddig, mint a vendéglátójuk, de a biztos bentmaradáshoz azért nekik sem ártott volna legalább egy döntetlen. Ezt azonban nem sikerült elérniük, a DVTK ugyanis sokkal nagyobb elánnal ment ki a virtuális gyepre, és az első félidőben az egyetlen kapura lövésüket gólra váltották. A második játékrészben ugyan elhibáztak egy büntetőt, de végül kiderült, hogy ez belefér, mert a hajrában két újabb találattal simán behúzták a 3 pontot, ezzel ideiglenesen megelőzték a Vasast. Az este folyamán a másik találkozójukon 3:1-es vereséget szenvedtek a TrollFoci-Hálószaggató együttesétől, így végül a Vasasban bízhattak csak a kiesés elkerülése végett.

Covenant 0:2 Hajdúnánás

Közben a Covenant a Hajdúnánást fogadta, és bár ennek a két együttesnek néhány ponttal több gyűlt össze az eddigi fordulók alapján, olyan nagyon mégsem érezhették magukat biztonságban. Végül a Hajdúnánás élesebb volt ezen az estén és a második félidőben szerzett találattal elhozták a 3 pontot ellenfelüktől.

Puskás 0:2 Honvéd

A már biztos bajnok Puskás elég enerváltan futott ki a virtuális gyepre a Honvéd ellen, és bár mezőnyben ők játszottak fölényben, jó néhány támadást is vezettek, de hiába veszélyeztették a vendégek kapuját, betalálni nem tudtak. Eközben a másik oldalon Szilaspataki duplázott, ami egy hosszú nyeretlenségi sorozatot szakított meg a Honvédnál, hiszen ezelőtt hét találkozót is elvesztettek zsinórban. Mindkét együttesnek teljesen tét nélküli volt ez a mérkőzés, a Puskás első helyét már nem fenyegette senki, míg a Honvéd a középmezőnyben, a hetedik helyen végzett 27 ponttal úgy, hogy senki nem hozhatta be őket, de nem érhettek be egyetlen előttük álló együttest sem.

Veszprém 2:1 Vasas

Elszántan érkezett az utolsó meccsére a Vasas, pedig az ezüst érmes Veszprémmel kellett farkasszemet nézniük, és előtte már kikaptak 1:0-ára a TrollFoci-Hálószaggatótól. Mindenesetre ebben a párharcban meglepték a házigazdát és ez olyannyira jól sikerült, hogy már a 6. percben vezetést szereztek. Sokáig viszont nem örülhettek, mert mire észbe kaptak volna, már 1:1 volt az állás. A nyomást ezek után már nem is bírták el és a Veszprém a lefújásig újabb gólt is összehozott, ezzel végképp eldöntötte, hogy a Vasas nem tud előrébb lépni az utolsó helyről. Ezzel eldőlt, hogy a Vasas búcsúzik az első osztálytól, a DVTK pedig majd osztályozón bizonyíthat a bennmaradásért.

A HPCL – powered by K&H 13. szezonjának végeredménye:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!