Mégis játszhat az EG a Párizs Major RMR-jén!

Mégis játszhat az EG a Párizs Major RMR-jén!

Ötödik emberük technikailag nincsen, de az EG-nél szerencsére mindig akad egy-két Counter-Strike játékos elfekvőben, szóval csak megoldják valahogyan ezt is.

Változik a jövőhéten a mexikói Monterrey-ben induló amerikai RMR névsora, miután a Detonate csapatából két játékos, micro és brett is kiesett – erősítette meg a BLAST. Előbbinek az útlevelével, utóbbinak az egészségével vannak problémái – ezek állítólag nagyon hirtelen léptek fel nála. Mindkettejüket azonban a Major szabályzatának erre vonatkozó szakasza alapján nem pótolhatták, hiszen csak egy cserére van lehetőség egy szakaszban, ezért a Detonate kénytelen volt lemondani az RMR-t.

Ebben az esetben a szabályzat úgy fogalmaz, hogy „a soron következő legmagasabban rangsorolt csapat” veheti át a helyüket. Ez pedig nem más, mint az EG, akik így mégiscsak részt vehetnek az amerikai RMR-on a főcsapatukkal. Az EG a 8. helyen végzett az észak-amerikai zárt selejtezőkön, miután a TeamOne megverte őket az utolsó továbbjutást érő 7. helyért folyó meccsen, ezzel megnyerve a Kassad Grand Slamet is közben.

Most viszont úgy tűnik, hiábavaló volt a szerb szakértő vérdíja, mert az EG utazik Monterrey-be – reméljük van lehetőség még visszatérítésre. Ha nem, akkor Kassad talán abban talál egy kis megnyugvást, hogy az EG-nek egyáltalán nem lesz könnyű dolga a tornán, hiszen már a számukra csúfos véget érő ESL Pro League csoportköre óta nem játszott a neaLaN vezette ötös. Pontosabban négyes, mert HeXT visszakerült a második számú csapatba és a pletykák ellenére nem szerezték még meg refrezht a helyére. Ezért az éppen zajló amerikai BLAST Showdownra is a B-csapatot küldte az EG helyettük.

Mindezek fényében remek kérdés, hogy az EG egyáltalán ki tud-e állni Mexikóban? És ha igen, akkor kivel? Amennyiben megszereznék például refrezht, akkor tecnhikailag nevezhetnék őt cserének HeXT helyére, majd játszhatnának vele – igaz, az RMR végéig több cseréjük már nem lehet, edző sem játszhatna a keretben. Ha meg nem jön időben a dán, akkor is van még pár játékosuk elfekvőben, mielőtt úgy döntenének, hogy a nemrég visszaléptetett HeXT játszon a csapattal Monterrey-ben.

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!