Hatalmas magyar eredmény a Game Gang Show-n!

Hatalmas magyar eredmény a Game Gang Show-n!

A szlovén versenyen 5 magyar csapat is részt vett, a MetaTensei Esports pedig majdnem hazavitte a fődíjat!

Február 26-án rajtolt el, és április 1-jén ért véget a Game Gang Show, a szlovén Game Gang által rendezett VALORANT verseny, ahol nem egy magyar csapat is ott volt! A mezőnyben olyan regionális nevekkel találkozhattunk, mint a Diamant Esports, azonban a Lenovo Legion Honvéd és a MetaTensei Esports is tiszteletét tette a tornán - ezutóbbi pedig elég jó eredményt ért el.

A két nagyobb magyar csapat, vagyis a MetaTensei Esports és a Lenovo Legion Honvéd már a verseny első felében találkozott egymással, azonban az LLH-s srácok egy csúnya, 5-13-as vereséget mértek a TSI-re. Ennek ellenére lcdFFF és társai az alsó ágon magabiztosan meneteltek tovább, megverték az egyébként magyar játékos nélkül versenyző repülő medvék ötösét 13-11-re, a Pes Vodát pedig 13-7-re, majd újra találkoztak a Honvéddal, akik a felső ági döntőig jutottak, azonban a Mavricni dolkovi kifogott rajtuk. A visszavágón azonban nem Specimenéknek állt a zászló, és a Tensei revansot tudott venni rajtuk, így egyedüli magyarként ők jutottak a LAN döntőre.

A többi magyar résztvevő sem szerepelt rosszul (leszámítva a Grindmore Esports csapatát, akiket sajnos nem láthattunk játszani, mivel az első forduló előtt kiszálltak a versenyből): a Team Progress két magabiztos győzelem után a Diamant Esports ellen találta magát, akikkel nem bírtak el, majd a Sinovi ejtette ki őket az alsó ágon, miután 9-13-ra kikaptak a szlovénektől. A Team Henger nem jutott túl messzire, az első körben a szintén magyar Original Content nyert ellenük 13-4-re, majd a Sneaky Foxes ellen buktak ki a ligából, miután 9-13-ra alulmaradtak. Az OC, vagyis madsonnék a felső ágon találkoztak a Mavricni ötösével, akik ellen sajnos a hosszabbításban kaptak ki, majd a Sinovi volt az, aki velük is végzett.

Azonban a Tensei még életben tartotta a reményt, hogy a Game Gang Show-nak magyar nyertese lesz. JuVii és csapattársai a seeding meccsen megverték a Sinovi csapatát 13-5-re, majd 2-0-ra nyertek a Mavricni dolkovi ellen (13-4 Split, 13-10 Fracture). Így jutottak el a srácok a döntőbe, ahol a régió egyik legjobb csapata, a Diamant Esports ellen játszottak. Bár a Tensei hősiesen küzdött, sajnos nem tudtak pontot hozni a szlovén szervezet játékosaival szemben, a Lotuson 4-13-ra, Iceboxon pedig 6-13-ra kaptak ki.

Ettől függetlenül a Tensei számára jó élmény volt a verseny, erről a csapat mögött álló tishler számolt be: "A szervezés jó volt, bár van még hova fejlődni. Az eredménnyel is elégedettek vagyunk, hoztuk a kötelezőt, viszont tudtuk, hogy a Diamant nehéz ellenfél lehet a jelenlegi felállásával. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a döntőben, azonban végül csak a második hely jött össze. Viszont a helyszíni szurkolók a mi köreinket is megtapsolták, ami nagyon jó érzés volt, a teltházas verseny pedig hatalmas élmény volt a csapatnak."

Arról még nincs információ, hogy mikor lesz a Game Gang következő versenye, azonban ha hazai VALORANT-ot akartok látni, akkor kövessétek az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H döntőjét az esport1TV-n csütörtökön!

Kövess Minket!