Joel sorsa más irányt vehet a The Last of Us 2. szezonjában?

Joel sorsa más irányt vehet a The Last of Us 2. szezonjában?

Az alábbi cikkünk SPOILEREKET tartalmaz.

Már a játékok is hatalmas népszerűségre tettek szert, ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor ültetik át a történetet a kis- vagy nagyvászonra. Az HBO aztán kapott az alkalmon és végül berendelték az első évadot Joel és Ellie kalandjából, az élőszereplős adaptáció pedig világszerte nézők millióinak szívébe lopta be magát. Hétről-hétre egyre nagyobb nézettséget produkált a széria és rekordokat is döntött. A második évadot pedig még az év elején bejelentették, ezért nem csoda, hogy a finálé után egyre inkább ez a beszédtéma a rajongók körében. Lesz miről társalognia a közösségnek, hiszen még jócskán odébb van, mire végignézhetjük majd a folytatást. Azonban az nem biztos, hogy olyan lesz, mint amire sokan számítanak.

Nemrég ugyanis a sorozat társírója és executive producere, Craig Mazin egy eléggé érdekes hangvételű megjegyzést tett, miszerint sem ő, sem Neil Druckmann, a Naughty Dog társelnöke nem érzi úgy, hogy korlátozná őket a The Last of Us videójáték második részének forrásanyaga.

Lehet, hogy Joel sorsa megváltozik?

A VideoGamesChronicle.com oldalán aztán ez a gondolatmenet folytatódott, miközben maga Pedro Pascal látszólag tiszta vizet öntött a pohárba a karakterével kapcsolatban:

„Nem lenne értelme az első játékot ilyen hűségesen követni, hogy aztán súlyosan letérjünk az útról. Szóval ez az őszinte válaszom.”

Ezzel természetesen Pedro Abbyre utal, aki végül elintézi Joelt. Abby egyébként biztosan felbukkan a következő évadban, mivel ezt megerősítették, hogy a The Last of Us sorozat a videójáték második részének eseményeit igyekszik majd követni. Az első évad forgatókönyve egyébként elég pontosan követi a játékban látottakat, bár bizonyos tekintetben azért vannak eltérések.

Bella Ramsey, az Ellie-t alakító legújabb színész is nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

„Ha [Joel halála] ez valóban megtörténik a sorozatban, nem tudom, hogy érzelmileg készen állok-e rá.”

Viszont, ha Craig Mazinon és Neil Druckmannon múlik (márpedig ebben ők döntenek), akkor Pedro Pascal Joeljének a sorsa simán alakulhat másképp is a rekordot döntögető sorozat második évadának nyitó epizódjaiban. Amíg ez kiderül azonban, addig még jó ideig várni kell, mivel a második évad várhatóan csak 2025 elején kerül adásba.

Kövess Minket!