IEM Rio: Nem bírtak a lengyelekkel, csomagolhatnak torzsiék

IEM Rio: Nem bírtak a lengyelekkel, csomagolhatnak torzsiék

Sajnos már torzsiék nélkül, de folytatódik az IEM Rio 2023 ma délután a B-csoport mérkőzéseivel. Tartsatok velünk!

Tegnap este elindult az IEM Rio, azonban rögtön egy meglepő eredménynek lehettünk szemtanúi, mert a MOUZ kikapott a BIG-től, majd a 9INE-tól is, tehát az első nap végén már búcsúzhattak is a mezőnyből torzsiék. Így az utolsó Majorre történő kijutást követően közel három hét felkészülés vár most rájuk, hivatalos mérkőzés nélkül. Persze ettől még nem áll meg a világ, Rio robog tovább: az A-csoportban már meg is került két továbbjutó, míg a B-csoportban ma este dől el, hogy melyik két csapat ér oda elsőként a rájátszásra.

Mivel rengeteg mérkőzést láthattunk tegnap, ezért most rövidre fogjuk és csak a legfontosabbakat emelnénk ki. Kezdjük rögtön a MOUZ–BIG-gel, ahol a Majorről éppencsak lemaradó németek remekeltek az Overpasson játszott Bo1 során, 16:6-ra megnyerve azt. A vétó olyan értelemben érdekes volt, hogy torzsiék választhattak a végén Vertigo és ezen pálya között, de a nap folyamán később kiderült, hogy a BIG egészen jó ott is, illetve a MOUZ nem tökéletes rajta, tehát ezen nem múlott szerintünk.

Ugyanis a MOUZ elleni győzelem után a Heroic ellen 2:1-re nyertek tabseNék és az első pályát, Vertigót, majdnem behúzták ellenük! Ami pedig még ennél is meglepőbb volt, hogy Overpasson a dánokat is 16:6-ra verték meg a széria a végén. Tehát a BIG már biztosította a helyét a rájátszásban és a Heroicot az alsó ágra küldték. A MOUZ ezzel egyidőben a 9INE elleni kiesési rangadón játszhatott Vertigót, de 16:11-nél a lengyelek örülhettek. Ancientön még vissza tudtak vágni torzsiék egy remek T-oldalt követően 16:9-re, de Nuke-on védőként nem bírták az iramot a második félidőben, így 16:10-nél nem várt rájuk más, mint a könnyes búcsú Riótól.

Az A-csoport másik továbbjutója egyébként a NAVI lett, miután két kaotikusan alakuló pályán is megverték a NIP-et. Bár láthattunk itt elég jó ötleteket mindkét pálya összes félidejének elején a NIP-től, amikor ezek kifulladtak, k0nfigot leszámítva nehezen talált magának jó lehetőségeket a NIP. Ráadásul nem egyszer választottak rossz lerakót a támadásra emberhátrányban, beleszaladva a túloldalon még életben lévő összes védőbe. Mindenesetre is, voltak jobb pillanataik Aleksibéknek, ebből még bármi lehet. Bár az alsó ágon olyan csapatok várják őket, mint a 9INE vagy a Heroic, szóval nem lesz könnyű dolguk.

A MOUZ mellett egyébként az Imperial búcsúzott még, akiket ugyebár a versenyt lemondó Virtus.pro helyett hívtak játszani. Voltak, akik többre számítottak tőlük, voltak, akik nem – utóbbi tábornak lett igaza végül. Ami pedig a B-csoportot illeti, ott csak a nyitómeccsek mentek le eddig: a FaZe megverte a 9z-t, a FURIA a fnaticot, az OG a Vitalityt és a Cloud9 az MIBR-t. Tehát volt itt is egy kis meglepetés, ezért ma a FaZe a FURIA ellen, az OG a Cloud9 ellen játszhat majd a továbbjutásért, a Vitality pedig küzdhet az életéért az alsó ágon.

Közvetítés

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint a Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.18. - kedd
15:00 - Vitality vs MIBR
19:30 - FaZe vs FURIA
23:00 - OG vs Cloud9

Eredmények az első nap végén

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!