A CS:GO vonaton nincsen fék, Rióban folytatódik mától a szezon!

A CS:GO vonaton nincsen fék, Rióban folytatódik mától a szezon!

Ismét Rióban küzdenek a világ legjobbjai! A Major előtti utolsó nagy verseny rengeteg izgalommal kecsegtet a mezőny alapján, amelynek torzsi és a MOUZ is része.

Alig értek véget az RMR-ek, máris itt van az IEM Rio 2023! Az újabb brazil torna ezúttal április 17-23-ig fog tartani és ez lesz a BLAST párizsi Majore előtt az utolsó nagy megmérettetése a világ legjobbjainak. A tét ezúttal nem kevesebb, mint 250 ezer dollár oroszlánrésze és az örök dicsőség! Ezért összesen 16 csapat küzdhet majd, köztük olyan nevek, mint a Heroic, a NAVI, a FaZe, a Vitality vagy éppen torzsiék MOUZa. Ha pedig ez sem lenne elég ok arra, hogy bekapcsolódjatok, akkor mondunk még jobbat: az Esport1TV magyarul, élőben közvetíti az eseményt!

De mire is kell számítani a riói tornán? Nos, igen nyitott a verseny első ránézésre, miután több résztvevő is felemásan teljesített ezidáig a szezon során. De attól csak még igazabb lesz ez az állítás, ha hozzátesszük, hogy a világelső G2 kihagyja a versenyt, ahogyan az omladozó Virtus.pro is. Előbbi kapcsán már a kezdektől fogva ismert tény volt, hogy nem utaznak a világ végére, ez nem újdonság. Ellenben utóbbi csak néhány nappal ezelőtt derült ki, miután a csapat kiesett az RMR-en Koppenhágában és kirakta kaiR0Nt. Az ő helyüket az Imperial veszi át Rióban.

Mindez azt jelenti, hogy nagyjából bárkinek van esélye messzire jutni ezen a versenyen. Papíron a FaZe, a Heroic, a NAVI és talán a Vitality esélyesek a leginkább a végső győzelemre a tapasztalatuk alapján. De ebbe még beleszólhat egy MOUZ is akár valamelyikük meglepésével. Továbbá az is, hogy egyikük sem valami hibátlan, domináns csapat jelenleg: az RMR-eken jól muzsikált a NAVI és a Heroic, de azelőtt nem annyira; a FaZe majdnem lemaradt a Majorről a Grand Slam után; a Vitality meg a Vitality. A Cloud9-t pedig tudatosan felejtettük le ebből a névsorból, ugyanis az RMR-es zakó után nem gondoljuk, hogy képesek lesznek mentálisan ilyen gyorsan felépülni. Azt meg még annyira sem, hogy a hibás játékukat fejleszthetnék.

A már említett nevek után még itt van a top 20-ból a FURIA, a fnatic, az OG és a BIG. Egyik csapatról sem gondolnánk, hogy túl sok vizet fognak zavarni a verseny későbbi szakaszában. Bár a hazai támogatás legutóbb is messzire repítette KSCERATOékat, szóval talán tőlük lehet várni nagyobb meglepetéseket. De úgy, hogy már lehetséges cseréket fontolgatnak a háttérben, nem vagyunk teljesen biztosak bennük. A fnatic és az OG jó lehet a kisebb csapatok ellen, előbbi talán a rájátszásba is bejuthat, ahogyan tették azt például Máltán. A BIG viszont a Cloud9-hoz hasonlóan furcsa helyzetben kezdi Riót és nem hisszük, hogy a koppenhágai pofont kiheverték volna.

Végül itt van még a NIP, az MIBR, a TheMongolz, az Imperial, a 9INE és a 9z. Az európai csapatokban van potenciál, hiszen mindkét csapat nagy meglepetést okozott azzal, ahogyan továbbjutottak Párizsba. Ha pedig folytatni tudják a jó formát, még több siker vár rájuk. A 9INE-ban talán több fantáziát látunk jelenleg, mint a nindzsákban, lévén egy stabilabb felállásról van szó, akik legendaként utaznak Párizsba. Ami a mongolokat illeti, eddig érdekesen alakul a szezonjuk és kétségkívül veszélyesek is. Sőt, ők is kijutottak a Majorre egy bénán leszervezett RMR-ről, szóval szeretettel várjuk, hogy mit kapunk tőlük ezúttal. A dél-amerikai csapatoktól viszont nagyjából arra számítunk, mint a legutóbbi riói versenyen, azaz gyors csopipaki jön majd.

Közvetítés

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.17. - hétfő
15:00 - Imperial vs NIP (Bo1)
17:15 - BIG vs MOUZ (Bo1)
18:30 - Vitality vs OG (Bo1)
19:45 - FURIA vs fnatic (Bo1)
21:00-tól hajnalig a csoportkör következő fordulójának két Bo3 meccse

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!