IEM Rio: A meccs közepén beugró Xizttel is remekelt a Heroic

IEM Rio: A meccs közepén beugró Xizttel is remekelt a Heroic

Összeszedett FURIAt és a célvonalon elhasaló 9INE-t is kaptunk az IEM Rio tegnapi játéknapján a fragelő Heroic-mester mellett.

Tegnap este immáron torzsiék nélkül folytatódott az IEM Rio, ahol újabb adag meglepetés várt bennünket a 9INE kiesésével, a FURIA FaZe felett aratott gyors győzelmével, valamint a heroicos jabbi lebetegedésével. Ezutóbbi ráadásul a meccs közben vált kritikussá, így egy domináns első pálya után a két és fél éve nem játszó Xiztnek kellett beülnie a játékos helyére. De nézzük, mi is történt ezeken a mérkőzéseken!  

A FaZe és a FURIA összecsapásán egy meglepően összeszedett brazil csapatot láthattunk Mirage első félidejében (10:5 T-oldalon) és ebből kiindulva egészen 15:7-ig meneteltek, mire úgy tűnt, a FaZe egyáltalán játékban lehet. Ez azonban csak egy körig volt igaz, 16:8-nál rövidre zárták a pályát aRTék, jöhetett Nuke. Itt ismét a brazilok fogtak jobb rajtot, 10:5-re hozva a CT-oldalt az első félidőben. De a fordulás után nem hagyta karrigan megismétlődni a Mirage-on történteket, így gyorsan egyenlítettek 11:11-nél.

Amire viszont nem számított az európai ötös, hogy a FURIAban ezen a ponton volt még elég erő visszavenni a kormányt, így a mindig kemény KSCERATO vezetésével 16:13-ra sikerült megnyerniük ezt a pályát is. Ennek köszönhetően a brazilok már biztosan ott lesznek az arénában, míg a FaZe a Vitality ellen játszhat ma délután a kiesés elkerülése érdekében – ha egy meccset láttok ma az Esport1TV-n, mindenképp ez legyen az.

Ezzel egyidőben játszott a NIP a 9INE ellen az alsó ágon. Egy remekbe szabott Vertigo (8:7-es T-, 8:2-es CT-oldal) után azonban nem tudott magából még egy pályát kicsikarni a lengyel csapat, akármennyire is közel jártak hozzá. Mirage-on pedig 11:4-es CT-oldalt hozott össze a 9INE és nemsokára 15:8-ra vezettek már. Ám a NIP még innen is képes volt visszajönni, sőt hosszabbításra mentették a pályát, ahol aztán egy gyors 4:0-val 19:15-re nyerték azt.

A szívfacsaró pályavesztés után Overpasson mindössze három körben tudtak sikeresen védekezni a lengyelek Aleksibék támadásai ellen, úgy tűnt, itt a vége. De azért teljesen még nem adták fel az újabb pofon után sem a 9INE játékosai, a pisztolykör után elkezdtek visszajönni a játékba. Viszont ebből a hátrányból már nem volt kiút, sajnos nem várta őket egy hosszabbítás az alagút végén, 12:16.

Ami pedig a Heroicot illeti, ők a TheMongolz ellen játszottak a kiesés elkerüléséért az éjjel. A mérkőzés remekül indult a világ egyik legjobbja számára, hiszen a dánok egy gyors, 16:4-re végződő Infernóval jelezték a szándékaikat. Mivel ezután jöhetett is Overpass, a saját pályaválasztásuk, nem sok jót jósoltak az elemzők a mongol félnek. De amikor kezdett körvonalazódni a Heroic dominanciája a T-oldalon, váratlan szünet következett: jabbi nem tudta folytatni a meccset, ezért edzőjük, Xizt vette át a helyét a 10. körtől kezdve.

A mongolok viszont így sem kaptak egy ingyen meccset az ölükbe, sőt! Xizt egészen jó egyéni formában lépett a szerverre és 5:4-ről sikerült 8:7-ig menniük a T-oldalon. Vajon ő is tudja, hogy két és fél éve nem játszott hivatalos meccset? Mert nem látszott! A térfélcsere után is fragelt a mester rendesen, ahogyan azt illik, de 13:10-ről nem tudtak messzebb jutni, így 16:13-ra fordítottak a mongolok. Mirage-on viszont egy elemében lévő stavnnal az élen gyors, 16:6-os győzelmet arattak a dánok, így túlélve a mongol veszedelmet.

A meccs után egyébként sjuush elismerte, számítottak rá, hogy jabbi állapota romolhat, mert már az első napon is betegeskedett. Ezért valamennyit gyakoroltak Xizttel is a biztonság kedvéért. Azt egyelőre nem tudni, hogy jabbi visszatér-e a keretbe ma vagy sem. De a NIP elleni újabb kiesési rangadó szinte biztosan túl nagy falat lesz a csapatnak, ha nem, mert a TheMongolzhoz képest pár fokkal erősebbek a nindzsák egyénileg.

Közvetítés

Az IEM Rio 2023 versenyét magyarul, élőben közvetíti az Esport1TV, amelyet szokás szerint a Twitch csatornánkon vagy az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén követhettek az alábbi menetrend szerint:

04.19. - szerda
16:00 - Vitality vs FaZe
19:30 - NIP vs Heroic
23:00 - FURIA vs Cloud9

Eredmények a 2. nap végén

Borítókép: ESL

Kövess Minket!