Íme a 2023-as Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H bajnokai!

Íme a 2023-as Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H bajnokai!

Mindenki remekül szerepelt, de három csapat kimagaslott a mezőnyökből, nekik esélyük nyílik kijutni az Amazon University Esports Mastersre!

Április 6-án ért véget a 2023-as Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H versenye! A résztvevő egyetemek legjobb csapatai a Gamerlandben rendezett offline döntőben mérték össze a tudásukat, a nyertesek pedig nem csak az 1 millió forintos összdíjazásból részesültek, de arra is lehetőségük nyílt, hogy bejussanak a 2023-as Amazon European University Masters tornára!

A League of Legends leszámolás

Az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H League of Legends versenyének döntőjébe a B csoport első és második helyezett csapatai, vagyis a Budapesti Műszaki Egyetem és a Győri Széchényi István Egyetem jutottak be. Bár Marcell "Marci" Szabó és a SZIE többi tagja nagyon szépen teljesített az EEK powered by K&H rájátszásában, ahol 2-0-ra győzték le a Pécsi Tudományegyetem csapatát, sajnos már a csoportkörök során látszott, hogy a Takács "takee" Bálint és a BME más szinten játszik. Az alapszakaszban ugyanis a BME mindössze 19 (!!!) perc alatt verte meg a SZIE ötösét, és bár ekkora stompot nem kaptak a Gamerlandben a győriek, a budapesti csapatnak nem volt túl nehéz dolga. Az első mérkőzésen takee Jax játéka mellett mindenképp érdemes kiemelni az alsó ösvény teljesítményét, ugyanis Horváth "Doma" Dominik és Bánóczy "Gergő" Gergő Zeri - Heimerdinger párosa nélkül a BME-nek sokkal nehezebb dolga lett volna. A 29 perces első meccs után Kelemen "koko" Kornél egy Pantheon middel szórakoztatta a közönséget, míg Kósa "Zebulon" László egy Udyrt húzott elő a kalapból. Ez a két pick Doma Kai'Sajával kiegészítve halálos kombinációt alkotott, a SZIE Nexusa pedig mindössze 22 percig bírta a nyomást.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem bajnokcsapata League of Legends-ben

A VALORANT döntő, ahol majdnem összejött a comeback

A VALORANT fináléban a Debreceni Egyetem és az Óbudai Egyetem küzdöttek meg egymással. A DE a BME LoL-csapatához hasonlóan már a csoportkörök során kiemelkedett a többi résztvevő közül, ugyanis 4-0-val zárták az A csoportot, ráadásul úgy, hogy a BME VALO csapatát 13-0-ra győzték le az Ascentes visszavágón. Ezután a rájátszásban a Pécsi Tudományegyetem ellen léptek szerverre, akiket egy gyors 2-0-val ki is ejtettek, így teljesen hibátlanul jutottak el a végső összecsapásig.

Az ÓE ezzel szemben már a csoportkörből is nehézkesen jutott ki: a B csoportban ugyanis hármas holtverseny alakult ki, azonban a körkülönbségek miatt az ÓE és a PTE jutottak tovább az EEK powered by K&H második szakaszába. Ott a Budapesti Corvinus Egyetemmel egy nagyon nehéz Bo3-at játszottak, amelynek első meccsét a hosszabbításban bukták el, de végül sikerült a bravúr, kijutottak a Gamerlandbe. Az első mérkőzésen egy szoros küzdelmet vívtak Asztalos "SHESAMANIAC" Gergőékkel Ascenten, ahol fej-fej mellett haladt a két brigád, ám végül a DE 13-11-re behúzta a mérkőzést. A második meccset Havenen játszotta a két ötös, ahol Erős "Lucimucii" Lúcia és az Óbudai Egyetem csapata 9-0-ra vezettek, mielőtt a debreceniek megszerezték volna az első pontjukat. Ezután viszont nem lehetett megálljt parancsolni Szabó "Rnx" Dávidéknak, akik már támadóként is talpra tudtak állni, Defender oldalon viszont sorra hozták a köröket. A derbi végeredménye 13-10 lett, ezzel pedig a Debreceni Egyetem húzta be az EEK powered by K&H bajnoki címét.

Debreceni Egyetem bajnokcsapata VALORANTban

A Rocket League finálé

Az Óbudai Egyetem sikere azonban nem maradt el az Egyetemi E-sport Kupa powered by K&H egészét tekintve, ugyanis a Rocket League versenyen egy hatalmas küzdelem után meg tudták verni a Budapesti Metropolitan Egyetem hármasát. A csoportkörökben mindkét csapat ugyan olyan eredménnyel zárt: 3 győzelem, 0 vereség és 9-es gólkülönbség. A rájátszásban már elvált egymástól a két ötös, ugyanis a 3-0-s kezdések után az óbudai srácok hibátlanok tudtak maradni a METU-val szemben. Zubor "Gogi." Ádámék viszont nem torpantak meg, leporolták magukat, és 3-0-ra nyertek a Budapesti Corvinus Egyetemmel szemben. A döntőben, ami egyben visszavágóként is szolgált, már sokkal jobban helyt állt a Budapesti Metropolitan Egyetem triója. A csapatok felváltva hozták a mérkőzéseket, de Gyányi "Pyromark" Márkék mindig lépéselőnyben voltak. Ettől függetlenül a Bo7-es derbi eljutott az utolsó összecsapásáig, így a METU-nak még volt lehetősége underdogként győzni. Az ÓE azonban nem hibázott, és egy nagyon magabiztos utolsó mérkőzésen 7-2-re győzték le Gogiékat.

Az Óbudai Egyetem bajnokcsapata Rocket League-ben

Az idei kupa egy roppant izgalmas versenyt és egy annál is érdekfeszítőbb döntőt hozott el nekünk a K&H, a HUNESZ, a helyszíni döntőt támogató Samsung és persze a részt vevő csapatok segítségével. A Budapesti Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem és az Óbudai Egyetem csapataié a 250 000, illetve 150 000-es fődíj és ne felejtsétek, hogy ők a 2023-as Amazon European University Masters Last Chance Qualifierén is megmérettethetik magukat, ahonnan ha kijutnak a főeseményre, akár 4000 eurót is nyerhetnek.

Szurkoljunk nekik akkor is!

Kövess Minket!