VALORANT: Lezárult az EEK powered by K&H rájátszása, ők lesznek ott az offline döntőben

VALORANT: Lezárult az EEK powered by K&H rájátszása, ők lesznek ott az offline döntőben

Ott leszel az Óbudai Egyetem és a Debreceni Egyetem párharcán a Gamerlandben?

Vasárnap véget ért a 2023-as tavaszi Egyetemi E-sport Kupa Powered by K&H VALORANT versenyének rájátszása, így megvan, hogy mely csapatok lesznek ott a Gamerlandben az április 6-án, csütörtökön megrendezésre kerülő EEK powered by K&H döntőjében! Bár minden résztvevő derekasan küzdött, végül csak két csapat, a Debreceni Egyetem és az Óbudai Egyetem maradtak talpon, így velük találkozhattok az offline versenyen!

A Debreceni Egyetem már a csoportkörök alatt is kiemelkedett a versenytársai közül. A Szabó "Rnx" Dávid által vezetett ötös 4-0-val lett első az A trióban, miután 13-8-ra, majd 13-0-ra (!!!) verte a Budapesti Műszaki Egyetem csapatát a Group Stage második napján. A harmadik napon sem volt ellenfelük, hiába találkoztak kétszer a Budapesti Corvinus Egyetem brigádjával, Biró "PK" Botondék mindkét alkalommal 11-13-ra kaptak ki.

Ezzel az út szabaddá vált a Debreceni egyetem előtt a rájátszásba, a B csoportban viszont nem volt ilyen egyszerű a helyzet. Mind az Óbudai Egyetem, mind a Pécsi Tudományegyet, mind pedig a Győri Széchényi István egyetem 2-2 győzelmet szerzett a harmadik nap végére. Végül a nemzetközi szabályrendszer érkezett a csapatok segítségére: mivel az Óbudai Egyetemnek volt a legjobb körkülönbsége, ők nyerték a csoportot, a SZIE és a PTE között pedig szintén a körkülönbséget nézték, csak nem a B csoport tekintetében, hanem egymás ellen, így a győriek maradtak ki a további küzdelmekből.

Vasárnap tehát a Debreceni Egyetem csapott össze a Pécsi Tudományegyetemmel, az Óbudai Egyetem pedig a Corvinusszal találkozott. Az első meccsnek a teljesen hibátlan debreceniek hamar véget vetettek, ugyanis Havenen 13-9-re, Lotuson pedig 13-8-ra győzték le a pécsieket. A széria végeztével az Óbudai Egyetem kapott egy új esélyt, Erős "Lucimucii" Lúciáék pedig éltek is vele: bár Ascenten hatalmas küzdelmek után 15-17-re alulmaradtak, Spliten feltámadtak, és 13-10-re megverték a Corvót. Itt már az oldalcsere sem mentette meg PK-ékat, Luciék 13-5-re verték őket Havenen.

Ezzel pedig biztossá vált, hogy a Debreceni Egyetem és az Óbudai Egyetem küzdenek meg egymással most csütörtökön. Bár a papírforma alapján a debrecenieknek kéne nyernie, hisz az eddigi meccseiken szó szerint nem vesztettek, az óbudai csapat okozott már meglepetést. Ezért lesz mindenképp érdemes követni az Egyetem E-sport Kupa powered by K&H VALORANT versenyének döntőjét akár élőben a Gamerlandben, akár az esport3tv Twitch-csatornán!


A LAN-ra látogatók pedig extra élményekkel és akár extra nyereményekkel is gazdagodhatnak. Hiszen amellett, hogy április 6-án a Gamerlandben játszák majd az Egyetemi E-sport Kupa Powered by K&H Rocket League, VALORANT és League of Legends döntőit, az egyetemista szurkolók, a Samsung jóvoltából, a FIFA Challenge során egy elképesztően menő és profi Samsung Odyssey G4 monitort is nyerhetnek. Hogy pontosan miből is áll majd a FIFA Challenge, hogy milyen küldetések várnak rátok, az maradjon titok, a helyszínen találkozunk és ott kiderül!

Kövess Minket!