Két hét múlva jön az ASUS bivalyerős kézikonzolja!

Két hét múlva jön az ASUS bivalyerős kézikonzolja!

Te vennél manapság kézikonzolt?

Emlékezték még azokra az időkre, amikor a Sony a PS Vita dominanciájában hitt? A 2011-ben megjelent kézikonzolhoz anno óriási reményeket fűztek, de aztán be kellett látniuk, hogy a technológia egyszerűen nem áll készen arra, hogy egy PS Vita tudású gép meghódítsa a piacot. 

Azóta eltelt több, mint 10 év és manapság már egy középkategóriás mobil is erősebb, mint volt anno a PS Vita. A gyártók is kezdik felismerni, hogy talán megérett a világ a kézikonzolok egy új korszakára. A Nintendo Switch immár évek óta az egyik legjobb konzol a piacon, a Valve pedig megmutatta a Steam Deck-kel, hogy még a Switch-hez képest is tudnak jobbat. Azt is tudjuk, hogy kézikonzolt gyárt a Logitech, valószínűleg a Sony és az ASUS is, sőt, utóbbi eszközére már nem is kell sokat várnunk!

Végre megjelenési dátumot kapott az ASUS ROG Ally, amivel a gaming egy új korszakát szeretné felvirágoztatni az ASUS. Az új konzol május 11-én érkezik majd a boltok polcaira és a frissen bejelentett technikai specifikációk láttán bitang erős lesz. Ezen mondjuk nem csodálkozunk, az Ally célja mindig is az volt, hogy erősebb legyen, mint a Steam Deck és úgy tűnik ezt sikerül is megugrania.

Az ASUS ROG Ally belseje

CPU AMD Ryzen Z1 Series 
Grafikus egység RDNA 3
RAM 16GB RAM
Kijelző 7" 1080p 120Hz 7ms FreeSync-támogatással
Tárhely 512GB PCI Express 4.0 SSD
Súly 608g
Operációs rendszer Win11
Internetkapcsolat Wi-Fi 6E

Az erőhöz azonban méretes árcédula is társul. Bár még nem ismerjük az ASUS ROG Ally pontos árát, a gyártó annyit már elárult, hogy 1000 dollár alatt érkezik majd eszköz. Azt azért ne felejtsük el, hogy 990 dollár (kb. 336 ezer forint) is 1000 alatt lenne, míg a Steam Deck legcombosabb kiadása is 679 euróért vásárolható jelenleg, ez körülbelül 255 ezer forint. Az biztos, hogy nem lesz olcsó  a konzol.

Mit lehet majd játszani az Allyn?

Gyakorlatilag bármit, az eszköz ugyanis teljes körű Xbox Game Pass, Steam, EA App és Epic Games Store támogatással érkezik!

Kövess Minket!