Vadonatúj PS kézikonzolon dolgozhat a Sony

Vadonatúj PS kézikonzolon dolgozhat a Sony

Sokáig úgy tűnt, érkezik a PlayStation Vita 2, ám ez a hír kacsának bizonyult, de a Sony serényen dolgozik a hardverén.

Pár napja kezdtek el szárnyra kelni azok a pletykák, miszerint PlayStation Vita 2 gyártás alatt lehet, ám azóta kiderült, hogy ez nem teljesen volt igaz. Ugyanis a közvetlen Vita-utód nem érkezik, viszont egy új PlayStation kézi konzol viszont igen. Legalábbis erről számolt be az Insider Gaming, miszerint egy új PlayStation Handheld van fejlesztés alatt. Mivel hivatalos megerősítés egyelőre nincs, addig azért kezeljétek ezt ti is fenntartásokkal.

A hírek szerint a Q Lite kódnéven futó következő PlayStation Handheld a Sony következő hardvere, amelynek célja, hogy egy újabb olyan eszköz legyen, amelyhez a PlayStation 5-re van szükség. A Q Lite nem egy felhő-streaming eszköz, hanem a PlayStation 5 Remote Play-t használja majd. Az akár 1080p és 60FPS felbontású adaptív streaminggel rendelkező új eszköz folyamatos internetkapcsolatot igényel.

Ami a konzol fizikai jellemzőit illeti, a korai prototípusok szerint nagyon hasonlít majd a PlayStation 5 kontrollerére, de középen egy hatalmas, 8 hüvelykes LCD érintőképernyő lesz. A készülék adaptív ravaszokkal rendelkezik a haptikus visszajelzés érdekében, és tartalmazni fogja mindazt, amit egy kézi konzoltól elvárhatunk - hangerőszabályzó gombok, hangszórók, audio bemeneti csatlakozó stb. A megjelenéséről annyit tudunk, hogy a tervek szerint a PlayStation 5 Pro előtt és a levehető lemezmeghajtású PS5 után jelenik meg. Tehát nagyon várjuk már a következő PlayStation Showcase-t, amin remélhetőleg a Sony hivatalosan is bemutatja majd. Ezzel tovább bővül a Sony kínálata, mert a közeljövőben várható a már említett új levehető lemezmeghajtós PlayStation 5, majd a Project Nomad (vezeték nélküli fülhallgató) és a Project Voyager (vezeték nélküli headset) is.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!