Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 4. rész, DogeFather

Mire számít az E1TV stábja Párizsban? – 4. rész, DogeFather

Folytatódik a legújabb Major váró sorozatunk, ahol az Esport1TV kommentátorait faggatjuk ki a párizsi várakozásaikkal kapcsolatban.

Még 8 nap és indul a BLAST.tv Párizs Major, amely több szempontból is a CS:GO éra végét jelenti majd. Éppen ezért hatalmasak a tétek és ennek megfelelően a várakozás is. De nem csak a rajongók várják a párizsi tornát, hanem az Esport1TV kommentátorai is. LoyALlal kezdve a sort, igyeztünk kifaggatni őket a Majorrel kapcsolatos gondolataikról és rögtön kiderült, hogy minimális az egyetértés a stábunkban. R3H4B például teljesen más kezébe vízionálja a bajnoki trófeát, mint LoyAL, Shane pedig többet vár a MOUZtól, mint bármelyikük. Most pedig nézzük meg, mivel fűszerezi meg ezeket a véleményeket DogeFather!

Jön az utolsó CS:GO Major, de mielőtt rátérnénk, merengjünk el kicsit a múlton. Melyik volt az első Major, amit láttál? Melyik volt a kedvenced és melyiket tartod a legrosszabbnak?

„Az ESL One: Köln 2014. Akkortájt vettem meg magát a játékot és egyből elkezdett érdekelni a kompetitív része, szóval próbáltam követni az eseményeket. A KQLY VAC, a fnatic-NIP rivalizálás, az olofmeister-féle Overpass boost vagy éppen a Dust2-es rövid Tec-9 rush, mikor még 32-es tárral rendelkezett, ezeket tudom felidézni hirtelen, mégha nem is kötődik mindegyik persze a Majorhöz.

A kedvenc a 2018-as bostoni. Különösen a döntő miatt - a FaZe szupercsapatának első nagy esélye volt arra, hogy felálljanak a dobogó legfelső fokára, majd 4 meccspontot eldobva, dupla OT-ban adták meg Észak-Amerika egyetlen Major győzelmét, ráadásul hazai közönség előtt. A hideg kiráz Stewie minden egyes AWP lövésénél Inferno B-lerakón a mai napig.

A legrosszabb még friss élmény: a 2022-es riói. Habár voltak nagy pillanatok, a közönség hiánya a FURIA kiesésével párhuzamosan rányomta a bélyegét a döntőre (legalábbis ami az én véleményemet illeti), ezért harmatgyengére sikerült, de az izgalmak legalábbis mindenképpen mellőzve voltak. Mindemellett, nincs bajom egyáltalán az Outsiders/VP csapatával, de nézői szemszögből borzasztóan unalmas játékstílust űznek. Kiemelni még az Astralis domináns időszakát tudnám, ahol a döntők egyáltalán nem hozták a várva várt izgalmakat.”

Visszatérve a jelenre, az elmúlt három-négy hónap alapján mely csapatoknak lehet esélye a Majorön szerinted?

„Vitality, Heroic, NAVI, FaZe, G2 – ezek közül mindegyikben megvan a potenciál.”

Szerinted melyik az a csapat, ami messzire juthat Párizsban, de senki sem számít rájuk, azaz sötét ló?

„Monte. Szinte senkinek a radarján nincsenek rajta, az RMR alatt pedig nagyon keményen játszottak – ha esetlegesen ki is kaptak nagyobb csapatoktól, rendesen meg tudták izzasztani őket.”

Mire számítasz a MOUZtól és torzsitól?

„Torzsi egyénileg borzasztó kemény volt az elmúlt hetekben (IEM Rióra és az RMR-re gondolok elsősorban), de a csapat teljesítménye továbbra is nagyon ingadozó. Diplomatikus a válasz, de náluk a Challengers Stage-ből való kieséstől a végső rájátszásig tényleg bármi benne lehet. Mindenesetre bízom abban, hogy a riói pofon után összeszedik magukat és bombaformában érkeznek Párizsba, aztán belövik magukat legalább a top 8-ba.”

Melyik csapat nyerheti meg a Majort szerinted? Miért?

„Lehet, hogy van egy kis recency bias az IEM Rio 2023 miatt, de egy ilyen eszméletlenül játszó ZywOo, kiegészítve egy ilyen stabil csapattal, véleményem szerint a legesélyesebb a győzelemre.”

Mely csapat(ok) fog(nak) a vártnál rosszabbul szerepelni Párizsban?

„Kicsit ellent fogok mondani magamnak és valaki ezért a stábból a fejemet szeretné majd, de G2. Volt egy pár hónapos fellángolásuk, illetve pusztán egyéni skillből megvan a potenciál bennük a győzelemre - ennek kapcsán az aznapi forma is rengeteget számít -, de csapatkohézió szintjén továbbra is gyengének tartom őket. Nem azt mondom, hogy rögtön az elején ki fognak esni, de a hozzájuk fűzött remények függvényében, én látom az esélyét egy pofára esésnek (pl. Legends Stage-ből kiesés).”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

Kövess Minket!