James Gunnék elkészítik a DCU első horrorfilmjét

James Gunnék elkészítik a DCU első horrorfilmjét

Ezzel pedig a DCU mindegyik alkotása kellő szabadságot kapna, hogy megvalósítsa saját magát és kihozza a legtöbbet a koncepcióból.

Amióta átvette James Gunn és Peter Safran a DC filmes univerzumának irányítását, jó néhány dolog megváltozott. A két úriember igyekszik új fejezetet indítani a franchise életében, bár azért néhány korábbi karaktert megtartottak, mindenesetre a Gods and Montsters (Istenek és szörnyek) elnevezésű első fázisban bőven lesznek újdonságok. Az új korszak első fejezetének legfontosabb része Batman és Superman új változatának bemutatása, de olyan kevésbé ismert karakterek és csapatok is szerephez jutnak majd, mint a The Authority és a The Creature Commandos. Van azonban egy DC-karakter, aki kiemelkedik a többi közül szerintük, Swamp Thing, egy sötét figura, aki az évek során nagy szerepet kapott a DC különböző képregényeiben és animációs kiadványaiban, de élőszereplős változatban nem tudott sikereket elérni.

Érdekes múltja van ugyanis Swamp Thingnek a nagyvászonnal kapcsolatban, mivel Hollywoodban már 1982-ben kísérletet tettek rá, hogy egy valódi horrorfilm-ikon váljon belőle. Akkor Freddy Krueger megalkotója, Wes Craven kísérelte meg bemutatni a sztoriját a mozikban, majd 89-ben ezt egy folytatás is követte A Mocsárlény visszatér címmel, bár azt már nem ő, hanem Jim Wynorski rendezte. Egyik felvonás sem érte el az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő Péntek 13. és a Rémálom az Elm utcában sikereit. A 2019-es Swamp Thing-sorozat, bár meglehetősen pontosan követte a karakter előéletét és dizájnját, szintén elhasalt, az első szezon után kaszálták is. Most azonban James Gunn és Peter Safran DC Univerzumának lehetősége van arra, hogy Swamp Thinget ne csak népszerű hőssé tegye, hanem az eddigiektől merőben eltérő, új műfajban bizonyítson.

Természetesen az új DC-univerzum célja, hogy elkerülje azokat a hibákat, amelyek végül a DCEU-t megölték. Ez magában foglalja azt is, hogy minden karaktert a kezdetektől fogva megfelelően akarnak kialakítani és felépíteni. Ennek alapján igyekszik James Gunn a közelgő Superman: Legacy című filmet is tető alá hozni, és így akar tisztelegni a hős életútja előtt, épp ezért Swamp Thingnél is szeretnének a lény sötét természetére támaszkodni, hogy olyan filmet hozzanak létre, amely éppúgy tartozik a horror, mint a szuperhős műfajhoz. Olyan horrorfilmekből merítenek hozzá inspirációt, mint A dolog (John Carpenter) és A légy (David Cronenberg), tehát nagyon úgy tűnik, hogy a következő Swamp Thing mozi egy teljes értékű horrorfilm lesz, amelynek középpontjában egy olyan karakter áll, aki történetesen később szuperhőssé válik. Gunn egyébként 2006-ban debütált, mint filmes rendező, és akkor a Slitherben már megmutatta a horror iránti szenvedélyét, tehát nem véletlen, hogy most sem gördít akadály egy ilyen projekt elé.

Ezzel az új iránnyal a Swamp Thing segíthet a DC-univerzumnak kitűnni a szuperhősfilmek tengeréből, amelyek alapvetően nem mernek újat húzni és más műfajokat felfedezni. A Swamp Thing precedenst teremtene arra, hogy a DC-univerzum minden filmje és sorozata elég szabadságot kapna a kísérletezésre, és ezáltal a lehető legtöbbet hozhatná ki magából, legyen az horror, vígjáték, sci-fi vagy klasszikus képregényes vonal. Szerintük azzal, hogy a Swamp Thing lesz a legegyedibb hangvételű DC-film, bebizonyíthatják, hogy a DC-univerzum minden filmje teljesen más lehet, mint a többi, így a közönséget is izgalomban tarthatják, valamint az esetleges crossovereket is izgalmasabbá tehetik.

Kövess Minket!



Film és Sorozat - Mégis folytatódhat az Obi Wan Kenobi sorozat?

Lehet, hogy nem mindenki tudja, de az Obi-Wan Kenobit eredetileg filmnek szánták, azonban a Disney streaming fronton szeretett volna erősíteni, ezért inkább egy hatrészes tévésorozat lett belőle.