Legendás stúdióhoz kerültek a Street Fighter jogai és rögtön új film is készül

Legendás stúdióhoz kerültek a Street Fighter jogai és rögtön új film is készül

A stúdió a Capcommal dolgozik majd együtt a verekedős játék jövőbeli adaptációin.

A Legendary Pictures Productions (Legendary Entertainment) készen áll, hogy új fejezetet indítson a Street Fighter franchise filmes történetében. A stúdió ugyanis megszerezte a klasszikus beat-'em-up játék, a Street Fighter filmes és televíziós jogait. A jövőbeni projektekben a szoftvert készítő céggel, a Capcommal is együttműködnek majd.

A Street Fighter minden idők egyik legkiválóbb és legnépszerűbb verekedős videojáték-sorozata. Minden az 1987-es Street Fighter játékkal kezdődött, de már az 1991-es Street Fighter II csúcsra járatta a szériát, amely aztán számtalan speciális kiadást és remake-et eredményezett. A játékból mára már 49 millió darabot adtak el világszerte, miközben az új rész, a Street Fighter 6 június 2-án jelenik meg.

De mint minden más videójáték esetében, Hollywood a múltban már tett lépéseket, hogy átültesse a Street Fightert a nagyvászonra. A Universal 1994-ben egy pocsék alkotással rukkolt el, amelyben ráadásul a kilencvenes évek egyik nagy akcióhőse, Jean-Claude Van Damme játszotta Guile ezredest, mellette pedig olyan színészek tűntek még fel a produkcióban, mint Kylie Minogue, Ming-Na Wen és a néhai Raul Julia. Aztán ezt a bukta egy időre eltántorította a stúdiókat az újabb próbálkozásoktól, de egy évtizeddel később az 20th Century Fox mégis tető alá hozta a Street Fighter: The Legend of Chun-Li cím, amelyben Kristin Kreuk játszotta a főszerepet. Elődjéhez hasonlóan ez is csalódást okozott és elég csúnya bukás lett a vége – 50 millió dollárba került a film és mindössze 12,8 milliót termelt a bemutatóját követő 2 hónapban.

Számos animációs adaptáció is megtalálta az utat a kisvászonra és ezek között viszont akadnak azért szórakoztató darabok is. Az 1994-es Street Fighter II: The Animated Movie, illetve az 1995-ös Street Fighter: The Animated Series, valamint ugyanebből az esztendőből a Street Fighter II: V animációs film sok rajongónak elnyerte a tetszését. A Legendary-nál pedig jó kezekben lehet a cím, hiszen mostanában azért sikerült néhány jól sikerült produkciót is kiadniuk a kezeik közül. A 400 millió dolláros bevételt hozó Dűne folytatása például november 3-án érkezik, de az Enola Holmes két része, valamint a Pokémon – Pikachu, a detektív is szépen szerepelt a mozikban, és a rajongók is kedvelték.

Ha elfelejtik az eddigi filmeket és inkább a játékok, valamint a jobban sikerült animációs címekből merítenek ötleteket, valamint hűek maradnak a franchise-hoz, nem úgy, mint az elképesztően pocsék Mortal Kombat (2021) film esetében a New Line Cinema, illetve jól koreografált bunyókkal színesítik a palettát, akkor ebből még egy nagyszerű dolog is kisülhet a következő években.

Kövess Minket!