18

Elmúltál már 18 éves?


/
A MetaTensei az élen a TippmixPro CS:GO Masters első fordulója után

A MetaTensei az élen a TippmixPro CS:GO Masters első fordulója után

Nem volt teljes az első forduló mezőnye, de így is izgalmas meccseket követhettünk!

2 millió forintos tavaszi összdíjazással, a felelős játék jegyében tért vissza idén a TippmixPro CS:GO Masters! A hazai Counter-Strike egyik legnagyobb és legfontosabb versenye már túlvan a selejtezőkön. Óriási érdeklődés övezte már a nyílt kvalikat is, ám végül csak a selejtezők 4 legjobb csapata csatlakozhatott a 4 meghívott alakulathoz, kialakítva így a 8 fős mezőnyt.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az aktuális szezon, hiszen a kiemelkedő pénzdíjazás mellett ezúttal extra elismerésért küzdenek a csapatok. A szezon bajnoka ugyanis lehetőséget kap, hogy eljusson a profi CS:GO egyik legnagyobb versenyére, az ESL Pro League-be!

Ezt szem előtt tartva vágott neki minden csapat az alapszakasznak, ami május 4-től, május 25-ig tart. Három mérkőzést tartogatott az első forduló. Sajnos a DomiNation és a Lenovo Legion Honvéd összecsapását el kellett halasztani, azt a meccset később játsszák le. A MetaTensei, a Spirit gaming, az Illés Akadémia Spirit, az iPon Esport és az XDHUN ötösei azonban már tegnap szerverre léptek. 

A meccsek mozgatása miatt a Spirit kapott óriási lehetőséget, hiszen tegnap két mérkőzésük is volt, könnyedén magukhoz ragadhatták volna a tabella első helyét. Végül a MetaTensei és az Illés Akadémia Spirit is túl nagy falat volt számukra, elveszítették meccseiket, de még egy ennyire szerencsétlen nyitónap után is van lehetőségük visszajönni és akár a döntőbe kerülni.

A tabellát jelenleg a MetaTensei Esports vezeti, igaz mögöttük az IAS és az iPon csupán körarányban vannak lemaradva. Az elmaradt DomiNation vs Lenovo Legion Honvéd meccset streamen kívül pótolják a csapat, a második fordulót pedig május 7-én, azaz most vasárnap rendezik, a következő menetrend szerint:

A 2023-as tavaszi TippmixPro CS:GO Masters aktuális tabellája

  1. MetaTensei Esports
  2. Illés Akadémia Spirit
  3. iPon Esport
  4. DomiNation
  5. Lenovo Legion Honvéd
  6. Békéscsabai E-Sport Egyesület
  7. XDHUN
  8. Spirit Gaming

Kövess Minket!