Shox lelép a saját csapatából

Shox lelép a saját csapatából

Remek kérdés, hogy van-e így egyáltalán bármi értelme vagy jövője ennek a csapatnak.

Az év elején shox és SmithZz egy saját csapat létrehozásával tértek vissza a CS:GO mezőnybe. Akkor az volt a cél, hogy kijussanak a BLAST.tv Párizs Majorre, ami érthető, hiszen francia játékosokról van szó és ez az első ilyen kaliberű verseny a hazájukban. Azonban a sikerek nagyon messziről kikerülték a Nakamát, még a zárt selejtező se jött össze nekik, szóval február végén már jött is az első változás: SmithZz és day0s kikerültek a kezdőből.

A Nakama ezután Kyojint és Razzmot hozta be a felállásba vérfrissítésnek. De meghívások és Major nélkül jóformán csak a CCT-k és az ESEA Advanced világa maradt nekik versenyzési lehetőségként, ami akárhogyan is nézzük, nem sok. Pláne, ha korábbi tier 1 játékosokról beszélünk. Most pedig úgy fest, hogy Kyojin és shox is megunta a banánt – tegnap mindketten kikerültek a kezdőből.

Kyojin esetében nyilván csak egy játékost veszítenek el. Viszont shox a Nakama alapítója és elsőszámú anyagi forrása. Ezért ezen a ponton elég nagy a bizonytalanság, hogy mi történne a játékosokkal, ha mondjuk eligazolna egy másik szervezethez a veterán francia. Mert mint erre ő maga is utalt a bejelentéskor, ez egyáltalán nincs kizárva a jövőjét illetően.

Shox a következőt nyilatkozta a távozása hátteréről egy Twitlongerben:

„Fájó szívvel jelentem be ma, hogy visszavonulok a Nakamától. Január eleje óta a testemet és a lelkemet beletettem ebbe a projektbe, hogy hatékonnyá, vonzóvá tegyem ezt, hogy legyen jövője a fiatal játékosoknak.

Nem volt könnyű meghoznom ezt a döntést, de a jövőm szempontjából elengedhetetlen volt. Az év eleje óta mindent félretettem, hogy ezen a projekten dolgozzam. Sajnos ma apaként – a pénzügyi részén túl – nagyon sok időt és energiát igényel, hogy mindent menedzseljek, amit szükséges, szóval inkább a játékos szerepre fókuszálnék. Remélem, hogy a beletett munka segíteni fogja a többieket a jövőben, így jobb és teljesebb játékosokká válhatnak.

Nem változott a vágyam, hogy CS-t játszak és versenyezzek, nagyon várom már a CS2 megjelenését és hogy találjak egy csapatot, ami lehetővé teszi, hogy a szenvedélyemből élhessek továbbra is.”

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!