Tyúklépésekben, de végre haladunk a GTA 6 megjelenése felé

Tyúklépésekben, de végre haladunk a GTA 6 megjelenése felé

Sajnos megint nem a Rockstartól származnak az információk, de a rajongók továbbra sem állnak le és kutatnak a GTA 6 után.

A GTA 6 minden idők legdrágább játéka lehet, ha egyszer megjelenik. Először ehhez be kéne jelenteni, reméljük, most már minél hamarabb megteszi ezt a Take-Two és a Rockstar Games. Sajnos ezt még nem tették meg, így megint nyomozásokra és szivárogtatásokra kell támaszkodnunk a következő Grand Theft Auto epizód kapcsán.

A történelmi játékmenet-szivárgásokat és bennfentes jelentéseket leszámítva, a Rockstar szigorúan titokban tartja az előrehaladást. Azon a puszta megerősítésen túl, hogy a GTA 6 aktív fejlesztés alatt áll, hivatalosan még semmit sem árultak el. Ennek eredményeképpen bármilyen csekély információfoszlány is felpörgeti teljesen a közösséget. Most is ez történt, a népszerű "GamingLeaksAndRumors" subredditen egy vadonatúj, azóta már törölt fiókból került elő egy titokzatos nyomtatott dokumentum. Ez a levél, amely állítólag a Take-Two Interactive-tól származik, azt állítja, hogy a cég egy meg nem nevezett "triple A" cím nagyszabású marketingkampányra készül Miamiban. Bár a hitelességét nem lehet ellenőrizni, és a Grand Theft Auto sorozatot sem említették név szerint, ez a levél önmagában is beindította a találgatásokat, hiszen a szivárogtatásokból ismerjük, hogy Vice City lesz a helyszín, ami a floridai város megfelelője. A The Guild Downtownnak, egy Miamiban található luxusszállodának címzett levélben a Take-Two állítólag az épület parkolóházának egyik oldalára akar egy reklámot elhelyezni. Ez a hirdetés a levél szerint 12 hónapig maradna a helyén "2023 késő nyarától kezdve". Persze ettől még simán lehet, hogy a levél hamisítvány, vagy nem is a GTA-ról van szó, de az időpont és a helyszín eléggé egybevág a korábbi híresztelésekkel. Sokak szerint nem valódi a levél, ami könnyen elképzelhető, sok a furcsaság benne, de bizakodhatunk, hogy ettől még hamarosan elindul a reklámozás.

Ezt a feltételezést erősíti az a meglátás is, miszerint a GTA 6 egy újabb mérföldkövet érhetett el a fejlesztésben. Ugyanis a Rockstar weboldalán felbukkant egy álláshirdetés, amelyben egy szinkronrendezőt keresnek, ami arra enged következtetni, hogy a játék forgatókönyve már elkészült.

„A Rockstar olyan tapasztalt rendezőt keres, aki színházi, televíziós vagy filmes előadásokhoz készített lenyűgöző alakításokat, hogy csatlakozzon hozzánk, amikor úttörő videójátékokat készítünk." – áll a hirdetés kissé furcsa szövegezésében. Természetesen itt sincs egyértelműen kijelentve, hogy a GTA 6-hoz kapcsolódik, de ha tényleg jól halad a fejlesztés, akkor simán elképzelhető, hogy már a narrációt és a párbeszédeket kell hozzá felvenni.

Kövess Minket!