BRÉKING: Jön az új God of War?

Ezt írjuk be a naptárba, ez bármikor is készüljön el, ütni fog!

Pár napja volt a 2023-as első (reméljük nem az utolsó) PlayStation Showcase és bár rengeteg érdekes játékot mutattak be, azért voltak hiányzó darabok. Láthattuk a Metal Gear Solid Snake Eater remake-et, az Assassin's Creed Mirage-t és a Marvel's Spider-Man 2-t is, de nem volt Wolverine, nem volt Silent Hill 2 remake és The Last of Us spin-off sem. Mindezek mellett sokan vártak valami olyan bejelentést is, amit eddig teljesen titokban tartottak, mondjuk egy PC-s Bloodborne-t vagy egy új God of Wart. Aki esetleg utóbbi széria új felvonását várja, annak van egy jó hírünk. Úgy tűnik a Sony már dolgozik az új God of War epizódon!

Persze hivatalos bejelentés még nem érkezett, de ahogy az lenni szokott, az első nyomok már megjelentek. A God of War szérián dolgozó Santa Monica Studio egy új álláshirdetést tett közzé, amiben új senior combat designert keresnek, méghozzá a játék társainak, kisérőinek harcára specializálódva. Ez a Ragnarök egyik mechanikája volt, ráadásul a hirdetésben olyan embert keresnek, aki behatóan ismeri a 2018-as God of Wart és a 2022-es God of War Ragnarököt!

Ezek alapján azért elég jól összerakható a kép. Még ha a konkrét munkafolyamatok nem is indultak el egy új God of War rész kapcsán, a tervezés már mindenképpen. Vagyis messze vagyunk még attól, hogy elköszönjünk Kratostól és Atreustól! A 2018-as és a 2022-es GoW is elképesztő sikert aratott, a játékosok és a kritikusok is imádtak, a Sony palettájának egyik legszínvonalasabb játékai. Nem is csoda, hogy a stúdió tovább szövögeti terveit a God of War körül.

Innen már csak egyetlen kérdésünk van. Vajon mikor jelenthetik be hivatalosan is a játékot?

Kövess Minket!



Gamer szótár