Öt futballista, akik valódi gamerek

Öt futballista, akik valódi gamerek

Ahogy nagyon sok fiatal, a focisták is szeretek videójátékokkal tölteni a szabadidejüket.

Erling Haaland, miután megdöntötte a Premier League egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát, a következő nyilatkozatot tette: „Hazamegyek, videójátékozom kicsit, eszem és lefekszem aludni. Nem mondhatom el, hogy mivel játszom, mert szégyellem.” Nyilatkozata eleje nem meglepő, a focisták is ugyanolyan fiatalok, mint bárki más, szabadidejükben a barátaikkal lógnak, bulizni járnak vagy éppen a videójáték előtt ülnek. Több futballistáról is tudjuk, hogy nagyon szeretnek játszani, el is hoztunk nektek öt sztárt közülük, de azzal a kikötéssel, hogy egyikőjüknek sem a FIFA a kedvence, mert az túl evidens lenne.

Erling Haaland 

Szerencsére nem sokáig maradt titokban a norvég csodacsatár kedvenc játéka, nem sokkal a fenti nyilatkozat után ugyanis kiposztolta Instagramjára, hogy éppen Minecraftozik. A kép alapján nem ma kezdte és nem is egyedül építi varázslatos világát. A Minecraftot sokan tartják gyerekes játéknak, pedig egyáltalán nem az, fantasztikus időtöltés barátokkal, ki lehet élni a kreativitást és csodálatos dolgokat építeni. Egyáltalán nem szabad szégyellni.

Neymar

A Paris Saint-Germain brazil sztárjáról régóta tudjuk, hogy nem csak kapura szeret lőni, hanem az ellenfelekre is különböző online videójátékokban. A CS:GO,  a Call of Duty és a Fortnite is ott van a kedvencei között, de időnként felbukkan az Among Us és természetesen a FIFA is. Olyannyira élvezi mindezt, hogy nem ritkán Twitchen is közvetíti, ahogy játszik.

Harry Kane

A Tottenham csatára kapcsán nem elsődlegesen a videójátékokról szólnak a hírek mostanában, sokkal inkább a lehetséges eligazolásáról a Spursből. Pedig az angol válogatott gólrekorder szintén szeret gamelni. Kedvence neki is a Fortnite, ami ahhoz képest, hogy profi sportoló elég magas szinten űz, sőt még a játékba is bekerült. Ráadásul nem egyedül játszik, társa szokott lenni a szintén futballsztár Harry Maguire és Delle Alli is.

Zlatan Ibrahimovic

Ha valakiről elsőre talán nem is gondolnánk, hogy gamer, az a legendás svéd csatár. A megnyilvánulásai alapján azt is hihetnénk, hogy nem nagy rajongója ennek az időtöltésnek, pedig ez egyáltalán nincs így. Barátaival szívesen tölti az időt – dobpergés – Fortnite-tal, úgy látszik ez a sportolók körében különösen népszerű.

Szoboszlai Dominik

A magyar válogatott csapatkapitányát a magyar e-sport rajongóknak nem nagyon kell bemutatni, a DomiNation nevű csapata több játékban is szárnyal, például CS:GO-ban vagy FIFA-ban. A Lipcse középpályása maga is a gép elé ül időnként, például Call of Duty: Warzone-ozni, erről egyébként jóbarátja, a szintén magyar válogatott Schäfer András is mesélt nekünk, mivel együtt is szívesen játszanak.

Kövess Minket!



Gamer szótár