CS:GO: Köröket vert a közösség az előző rekordra

CS:GO: Köröket vert a közösség az előző rekordra

Hatalmas várokazást követően ma elindul a BLAST.tv Párizs Major – tartsatok velünk!

Alig néhány napja foglalkoztunk azzal, hogy 29 millióan indították el a CS:GO-t áprilisban. A hétvégéhez érve pedig már meg is dőlt az egyidejű játékosszám rekord is! A BLAST.tv Párizs Major előtt mindenki, de tényleg mindenki igyekezett beletenni pár percet vagy inkább órát a játékba – ha másért nem is, a Pick'Emjük rendezéséért vagy csak egy kis délutáni lövöldözésért.

1 802 853 fő. Ennyien játszottak szombat délután a CS-vel, ami közel 300 ezerrel több, mint az előző csúcs! Ezzel idén már harmadjára sikerült megdönteni a rekordot, a CS:GO játékosbázisa pedig látványosan növekszik a CS2 bejelentése óta. Általában a korábbi rekordokhoz szoktuk hasonlítani ilyenkor az újat, de mostanra annyira gyakoriak a rekorddöntések, hogy lehet érdemesebb lenne megnézni, hogyan áll a konkurencia ehhez képest. Azonban a Valorant és az Overwatch 2 aktuális játékosbázisáról nincsenek hivatalos, rendszeres, megbízható adatok, csak tippek.

Ha hihetünk a Dexertonak (Valorantról itt, Overwatch 2-ről itt írtak), nagyságrendileg mindkét játékot elindíthatják egy hónapban annyian, mint a CS:GO-t, persze igen más lehet a demográfia. Mert nincs annyira nagy átfedés aközött, hogy melyik kontinensen melyiket játszák: a Valorant Észak-Amerikában, az Overwatch Ázsiában lehet igazán népszerű, míg a CS:GO egyre inkább az európai játékká válik.

Párizs Major

Hatalmas várokazást követően ma elindul a BLAST.tv Párizs Major, amit élőben, magyarul közvetít az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről!

05.08. - hétfő
11:30-tól késő estig az első két forduló Bo1 meccsei

Kövess Minket!