Régi-új irányítóval erősít a NIP

Régi-új irányítóval erősít a NIP

Arra mondjuk nem fogadnánk, hogy ettől jobb lesz a NIP.

Két hete jelentette be hampus, hogy készen áll a visszatérésre. A NIP-nek pedig több sem kellett, máris becserélték őt a kezdőbe Aleksib helyére. Ezzel együtt értelemszerűen a svéd játékos veszi át az irányítói feladatokat is a csapatban. Hampus még januárban került ki a NIP kezdőjéből, méghozzá igen váratlanul, a BLAST Premier Spring Groups 2023 kellős közepén. A csapat nem részletezte akkor, hogy mi áll az ideiglenes csere hátterében, csak annyit árultak el, hogy hampusnak személyes gondjai adódtak és kiveszi a következő fél évet.

Amikor hampus bejelentette, hogy készen áll, a NIP COO-ja úgy nyilatkozott, hogy a visszatérése miatt „időt kell szánjunk a hosszútávú víziónk átgondolására [...], hogy a lehető legjobb helyzetben legyünk CS2-ben”. A két hét vizionálásnak pedig az lett az eredménye, hogy Aleksib nem lesz része ezeknek a terveknek és legfeljebb akkor fog játszani a nyári szünet után profi Counter-Strike-ot, ha egy másik csapat leigazolja őt.

A finn irányító egyébként tavaly szeptemberben csatlakozott a nindzsákhoz, miután a G2 lecserélte őt. Akkor az volt az elképzelés, hogy így hampusnak nem kell irányítania majd, ezért riflerként olyan jó lesz, hogy a NIP megnyer mindent. Persze ehhez idő kellett, mert egyrészt angolra váltott a csapat, másrészt Aleksib struktúráltabb CS-t játszik, amit implementálni kellett, harmadrészt nem volt valami optimális a felállás sem.

Ennek ellenére nem kellett sok idő az első rájátszásukhoz, amit a BLAST Premier őszi fináléján értek el. Amit viszont akkor még nem tudtak, hogy ez lesz a NIP egyetlen playoffja egy év alatt. Pedig végre kezdtek összeérni, találtak igazi AWP-st is és az emberek is újra kezdtek hinni bennük. De aztán hampus váratlanul kikerült fél évre a kezdőből és vele együtt mentek a tervek is a kukába. Persze k0nfig megszerzésével tűzerőből nem volt hiány a csapatban így sem, csak az nem segített, hogy ez ismét egy kényszerű helyzet volt és nem ezzel tervezett a stáb tavaszra. Plusz ott lógott a fejük felett, hogy előbb-utóbb hampus vissza akar jönni.

A NIP tavaszi szezonja végeredményében elég gyengére sikerült, így érthető, hogy hozzányúltak a kezdőhöz. Az viszont remek kérdés, hogy hampus irányítói képességei hogyan fogják megjavítani ezt a csapatot. Aleksib esetében a túl nagy kontrollt szokták felróni negatívumként, ami érthető probléma a mai metát ismerve. Viszont hampus kapcsán elég csak visszaemlékezni a nem létező T-oldalakra és máris kevésbé egyértelmű, hogy a NIP jobb lesz-e az év második felében, mint az elsőben volt. Szerintünk a problémát inkább abban kellene keresni, hogy a NIP másfél éve csak toldozza-foltozza a felállását bármilyen valódi vízió nélkül.

A NIP felállása

Daniil headtr1ck⁠” Valitov
Kristian k0nfig⁠ Wienecke
Fredrik REZ⁠” Sterner
Ludvig Brollan⁠” Brolin
Hampus hampus⁠” Poser

Daniel djL⁠ Narancic (edző)

Aleksi Aleksib⁠” Virolainen (kispadon)
Patrick es3tag⁠” Hansen (kispadon)

Borítókép: HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár