Európába költözik a Liquid, megválhatnak EliGE-től

Európába költözik a Liquid, megválhatnak EliGE-től

Az észak-amerikai CS:GO mezőny romokban áll a legfrissebb riportok szerint.

Nagy változások készülődnek az NA-régióban, ugyanis az EG után a Liquid is inkább európai játékosokkal képzeli el a jövőjét. Mint korábban írtuk, nitr0 visszavonulása után YEKINDAR lett a csapat irányítója, ezért egy riflert kerestek még a csapatba ötödiknek. Azonban most a legfrissebb hírek szerint nem áll meg a Liquid egy cserénél: a Dust2.us riportjai szerint a nitr0 helyére kiszemelt Team Spirit játékos Patsi mellé még a bolgár Rainwakernek is helyet csinálnának, méghozzá EliGE eladásával!

A Liquid – és igazából minden más tier 1-es csapat is – nehéz helyzetben van, mert csütörtökig le kell adniuk a BLAST Premier őszi csoportkörére a nevezésüket. A július közepi esemény miatt tehát hatalmas a kapkodás. Ezért is van az, hogy egynémelyik pletykált csere olyan furának, már-már érthetetlennek tűnik kívülről.

Eredetileg ugyanis flameZ-t szerették volna a Liquidnél ötödiknek. De ő inkább a Vitaliltybe megy és ezzel borult minden. Miután az A-terv nem jött be, a szűkös határidő okozta nyomás olyan méreteket öltött a Liquidnél, hogy hiába akarják eladni EliGE-t, ha nem tudnak megegyezni a B-tervként megkeresett Patsival és Rainwakerrel is időben, akkor még lehet maradni fog az amerikai, mert nem tudnak már mást lépni. Ha meg közben el is adják EliGE-t, meg félre is megy valami, még lehet két szék közt a pad alá esnek.

Amennyiben a Liquid tervei összejönnek, úgy a cikk alján látható felállással vághatnak bele az őszi szezonba. Ez azt jelentené, hogy a Liquid magja európaivá válna, vagyis a jövőben az EU RMR-eken kellene versenyezniük a Majorre jutásért. Emiatt az sem lenne meglepő, ha teljesen Európába költözne a csapat, hiszen az év nagyrészét egyébként is ebben a régióban töltik a tier 1-es felállások.

A potenciális költözés egyben EliGE várható távozásának oka is lehet a pletykák szerint. Bár hivatalosan a cserebere ezen részletét még nem erősítette meg senki – ez a bejelentésekig nem is nagyon fog megtörténni. Amennyiben EliGE tényleg kikerül, úgy egy több mint nyolc éven át tartó történetet zárhat le a Liquid és a játékos is: EliGE 2015 márciusa óta ezen szervezet zászlaja alatt játszott és nyert tornákat CS:GO-ban.

A Liquid várható felállása

Keith „NAF” Markovic
Josh „oSee” Ohm
Mareks „YEKINDAR” Gaļinskis
Robert „Patsi” Isyanov
Aleks „Rainwaker” Petrov

Damian „daps” Steele (edző)

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár