Kiderült, ezt tervezi a Liquid nitr0 visszavonulása után

Kiderült, ezt tervezi a Liquid nitr0 visszavonulása után

Egy hónapja van a Liquidnek kitalálni, hogy ki vegye át nitr0 helyét a csapatban. De a CS2-vel a kanyarban ez elég nehéz feladatnak bizonyulhat.

Nitr0 visszavonulásával a Liquid kerete négyfősre zsugorodott, de mint a Dust2.us megtudta, nem feltétlenül irányítót keres a csapat a volt kapitányuk helyére. Miután a BLAST Premier tavaszi döntője után elérkezett a nyári szünet ideje, a Liquidnek egy hónapja van kitalálni, hogy ki legyen az ötödik emberük. Ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk, hiszen nem elég, hogy a csapatnak megint számtalan dolgot újra kell rendeznie a soraiban, még a Counter-Strike 2 is befuthat közben bármikor.

A Dust2.us szerint a Liquid terve az, hogy YEKINDAR marad az irányító, amennyiben nem tudják meggyőzni a világ legjobb kapitányainak egyikét a csatlakozásról. Mivel ezen szerepet játszók esetében nem nagyon várható mozgolódás a szünetben – a MOUZt leszámítva –, a Liquid prioritása is inkább az, hogy találjanak egy fragerős riflert nitr0 helyére. A CS2 megjelenése miatt ugyanis több nagy csapat inkább kivár, hátha változnak az erőviszonyok a tabula rasával: értelemszerűen senki sem szeretne úgy járni, hogy két-három-négy hónap múlva kiderül, az elengedett irányítójuk lett volna a kulcsa annak, hogy a világ legjobbjai legyenek.

YEKINDAR még a BLAST.tv Párizs Major előtti bootcampjük során vette át az irányítói feladatokat nitr0tól, amikor az amerikai játékosnak megszületett a második gyermeke és ezért nem tudott a csapattal lenni napokig. Bár a verseny alatt össze meg vissza beszéltek a játékosok arról, hogy ki mit csinál melyik pályán, végül elismerték, hogy YEKINDAR kezében volt és van a kormány. Attól a ponttól kezdve pedig nem is volt kérdés, hogy nitr0 ideje lejárt a Liquidben – ha visszavonul, ha nem. Ellenben az igenis kérdéses volt, hogy a sok szempontból már az érkezése óta irányítói-edzői szerepeket is gyakorló YEKINDAR lemond-e a vezetésről majd a szezon végén? De úgy tűnik, hogy ő, a többi játékos és daps is elégedett azzal, ha ő marad az IGL.

A Dust2.us szerint a Liquid nem tervez további cseréket, vagyis például oSee is biztonságban van. Hiába kapott sok kritikát az első évében, az utóbbi hónapokban képes volt bizonyítani csapatának, hogy helye van a kezdőben. Talán még az marad kérdés a csapat összetételét illetően – és itt már csak spekulálunk, mert miért is ne –, hogy NAF-ot el akarja-e vinni valaki a nyári szünet alatt? Mert a kanadai játékos már jó ideje pedzegeti, hogy szívesen játszana Európában. De természetesen a Liquid minden áron megszeretné tartani őt és tényleg nagyon meggyőző ajánlat kellene ahhoz, hogy pont most akarjon költözni. Szóval erre most nem látunk valós esélyt. Csak megemlítjük, mert ha bármilyen egyéb változásra kellene számítani a Liquidnél, akkor az nagy valószínűséggel NAF körül lenne.

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár