Ennyi minden vár még ránk a Marvel filmek terén 2023-ban

Ennyi minden vár még ránk a Marvel filmek terén 2023-ban

Az MCU mellett a Sony Pókember nélküli filmes univerzuma is folytatódik.

Az elmúlt másfél évtizedben több tucatnyi filmet – és az utóbbi esztendőkben már jelentős mennyiségű sorozatot is – bemutatott a Marvel, és ezzel lényegében létrehozta a saját filmes univerzumát, amely példátlan a szórakoztatóipar ezen szektorában. Ami viszont az első három fázisban jól ment, az mostanra kezd kifulladni, ráadásul a gyengébb sztorik, a gyermeteg humor és a klisék tömkelege egyre kevesebb nézőt vonz a nagyvásznak elé. Ez nem jelenti azt, hogy a Disney és Marvel Studios felhagyna az MCU-val, épp ellenkezőleg, inkább csak lassítanak, azonban még így is számottevő produkciójuk hátra van a 2023-as esztendőből.

Az MCU 2023. februárjában A Hangya és a Darázs: Kvantumániával elindította az 5. fázist, ami végül nem sült el olyan jól, mint azt várták. Arról pedig már csak halkan teszünk megjegyzést, hogy a Kangot alakító Jonathan Majorst azóta szexuális zaklatással vádolta meg volt barátnője, ezért neki majd a bíróság előtt kell tisztáznia magát. Szóval nem áll jól az MCU szénája, de A galaxis őrzőinek harmadik felvonása májusban azért visszahozta a reményt, hogy nincs még minden veszve. Eredetileg a Marvel Studios négy filmet tervezett volna erre az évre, viszont a Mahershala Ali főszereplésével készülő Penge rebootját különböző gyártási problémák miatt 2024-re át kellett pakolni. A Sony is két különböző fronton igyekszik megfelelni a rajongóknak, és úgy tűnik az első moziba küldött projektjük révén hatalmas győzelmet arattak. A Pókember: Pókverzumon át ugyanis hatalmas népszerűségnek örvend és már most a valaha készült egyik legjobb képregényadaptációnak tartják. Ezen kívül pedig Pókember egyik neves ellenfele is vadászni indulhat végre a nagyvásznon a forgalmazó első R besorolású filmjében.

Film premierek:

  • Kraven, a vadász – október 6.

  • Marvelek – november 10.

Sorozat premierek:

  • Titkos Invázió – június 21.

  • Loki 2. szezon – október 6.
  • Echo – november 29.
  • 97-es X-Men animációs sorozat: az ősz folyamán várható a folytatás bemutatója '97 is expected to release in fall 2023 on Disney+.

Kövess Minket!



Gamer szótár