Tavalyi produkció lett a Netflix minden idők legnépszerűbb angol nyelvű sorozata

Tavalyi produkció lett a Netflix minden idők legnépszerűbb angol nyelvű sorozata

Ki gondolta volna, hogy ekkora különbség lesz a Stranger Things és a Wednesday között.

A Netflix még mindig a legfelkapottabb streamingplatformnak számít, és mostanában nem feltétlenül csak azért, mert a legnagyobb előfizetői bázissal rendelkezik, hanem mert sikerült néhány remekül sikerült produkcióval is előrukkolniuk. Emellett pedig a profilok megosztásával kapcsolatban is szigorítottak, amely végül szintén jól sült el számukra.

Egy új bejelentés révén pedig kiderült, hogy változtatott a platform a mérőszámokon és mostantól nézettség szerint listázzák a projektjeiket. Ez nagyjából azt jelenti, hogy az átlagosan megtekintett órákat osztják el a teljes játékiődvel, illetve egy film vagy sorozat első 28 napja helyett 91 napot számítanak bele a mérésbe. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az új címeknek is legyen esélyük a megfelelő növekedésre.

Ez lesz tehát a továbbiakban az a mérőszám, amely alapján a Netflix összeállítja a top 10-es listáit. Az első ilyen kimutatásból pedig világosan látszik, hogy melyik sorozat lett a streamingplatform minden idők legnézettebb angol nyelvű alkotása. Hivatalosan is a Wednesday lépett fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A bravúr még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy a sorozat megelőzte a Stranger Things 4. évadát, amelynek egyébként hosszabb a teljes játékideje – 13 órásra rúg a negyedik szezonj, míg a Wednesday nagyjából 8 órát ölel fel. Mindenesetre az Adams Family legfiatalabb tagjáról szóló széria 252,1 millió megtekintést hozott össze, ami jócskán meghaladja a Stranger Things 140,7 milliós megtekintését. A nem angol nyelvű sorozatok között viszont még ezzel sem nyerne a Wednesday, hiszen ott a Squid Game tarol, nem is kevéssel, hiszen 265,2 millió megtekintéssel minden más produkciót maga mögé utasít.

A filmek között érdekességképpen a Gal Gadot, Dwayne "The Rock" Johnson és Ryan Reynolds trió főszereplésével készült Red Notice a Netflix legnépszerűbb angol nyelvű filmje 230,9 millió megtekintéssel, mögötte a Ne nézz fel (Don't Look Up – 171 millió) és a The Adam Project (157,6 millió) áll.

Kövess Minket!



Gamer szótár