A John Wick rendezője már tárgyal egy új Oscar-díj kategóriáról az Akadémiával

A John Wick rendezője már tárgyal egy új Oscar-díj kategóriáról az Akadémiával

Valaki végre az időnként az életüket kockáztató kaszkadőröket is díjazná.

Chad Stahelski, a Keanu Reeves főszereplésével készült négy John Wick film rendezője a negyedik felvonás sajtókörútjának nagy részét azzal töltötte, hogy az Akadémiával egyeztessen egy új, a kaszkadőri munkáért járó Oscar-kategória létrehozásáról. Korábban egyébként azt mondta, hogy erre nem igazán voltak nyitottak az illetékesek, a film Blu-ray megjelenése alkalmából adott interjújában viszont bejelentette, hogy az Akadémia és a kaszkadőrkoordinátorok egy csoportja tárgyalóasztalhoz ült.

„Találkoztunk az Akadémia tagjaival, és ténylegesen lefolytattuk ezeket a beszélgetéseket. Hogy őszinte legyek, hihetetlenül pozitív és tanulságos volt eszmecsere volt. Azt hiszem, most először tettünk valódi lépéseket a megvalósítás érdekében.”

Stahelski elmondta, hogy szerinte a kaszkadőröknek járó legnevesebb elismerésre akár már a következő Oscar-gálán, vagy legalábbis az azt követőn sor kerülhet, de szeretné, ha a következő három-négy évben ez tényleg megvalósulna.

„Egyelőre arról még nem egyeztettünk, hogy miként határozzuk meg egyáltalán, hogy mit vagy kit díjazzunk. Például a legjobb mutatványt? A legjobb koreográfiát? A legjobb akciójelenetet? A legjobb kaszkadőr csapatot? A kaszkadőrkoordinátor kapja meg a díjat vagy a fickó, aki a gaget csinálja? A harcművészeti koreográfus? A harci koreográfia? A kaszkadőrdublőr? A vágó? Ki kapja a díjat? Ezek mind nagyszerű kérdések, amelyekről mindkét oldalon, a kaszkadőrök és az Akadémia részéről is beszélni kell.”

Stahleski éppen ezért azt is megjegyezte, hogy például a John Wicknél három harci koreográfus is dolgozott. Tehát ebben az esetben mindegyikük kapna egy-egy Oscart? Elmondása szerint ezek azok a részletek, amelyeket még tisztázni kell, mielőtt bevezetnék ezt az új kategóriát. Ez pedig már csak azért is érdekes, hogy sikerül-e, mert a gála szervezői egy ideje már azt szeretnék, ha kevesebb kategória lenne, hiszen így is 3-4 órás műsoridővel rendelkezik már a díjátadó.

Kövess Minket!



Gamer szótár