Nem egy, rögtön két játékost cserél az Astralis!

Nem egy, rögtön két játékost cserél az Astralis!

Egy egykori Heroic játékos is érkezik a Sprout sztárja mellett az Astralisba.

Gla1ve és Altekz is kikerültek az Astralis kezdőjéből, miután egy nem várt fordulatban Staehr mellett b0RUPot is leigazolta a koppenhágai szervezet. Emiatt nem csak a legendás irányító, de Xyp9x is visszakerült a kispadra – Altekz visszavette az ő helyét az Astralis Talentben. A hivatalos bejelentésből nem derült ki, hogy mi lesz a két veterán sorsa.

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor az sem kizárt, hogy el szeretnék adni őket. Xyp9x-nek 2025 elejéig, gla1ve-nek 2024 közepéig van szerződése a szervezettel, ami rengeteg kispadon történő ücsörgést jelentene nem kis pénzekért cserében. Ráadásul gla1ve-vel még az edzői stábban sem számolnak, HUNDEN elemzői-segédedzői helyét r0nic, az Astralis Talent eddigi mestere örökölte. Tehát elég nagy rejtély, hogyha nem adják el őket, akkor mégis mit fognak csinálni a következő hónapokban.

Staehr érkezéséről nagyon régóta szólnak pletykák, többször is megírtuk már, hogy nagy tehetség, aki megérdemel egy lehetőséget a tier 1-ben. B0RUP érkezése viszont hatalmas meglepetés és sokaknak érthetetlen, mert a 23 éves dán játékos karrierje ezidáig nem alakult valami fényesen. A legutolsó jobb csapatai a Tricked, majd a Heroic alatt voltak. De a Trickedből is pont azelőtt került ki, hogy HUNDENék megnyerték a V4 FSF-t Budapesten.

A Heroicban két online bajnoki címet szerzett, viszont a 2021-es cseréik során ismét b0RUP húzta a rövidebbet, emiatt a MAD Lionsben és a Copenhagen Flames-ben játszott az utóbbi két évben. Két olyan szervezetben, amelyek mára nem találhatóak meg a CS:GO palettán, mert vagy nem látták értelmét, vagy csődbe mentek. Eközben a volt csapata a világ egyik legjobbjává vált.

Ha pedig ez sem lenne elég, régi kritika vele kapcsolatban, hogy a pozícionálása és a kizárólag headshotokra épülő játéka nem elég konzisztens. Anchorként körről körre akár többet is fragelnie kellene, amikor felé megy az ellen, de ezt jó sprayelés nélkül elég nehéz összehozni, valjuk be. A pozícionálása 2020-2021 óta persze javulhatott, de a HLTV profiljából kiindulva még mindig 60% felett van a HS%-a, amit még a világ legjobbjai sem közelítenek meg – ez még bajos lehet.

Az Astralis játékosai a cserék után:

Nicolai „dev1ce” Reedtz
Benjamin „blameF” Bremer
Victor “Staehr” Staehr
Christian „Buzz” Andersen
Johannes „b0RUP” Borup

Andreas „Xyp9x” Høsjleth (kispadon)
Lukas gla1ve Rossander (kispadon)

Peter „casle” Ardenskjold (edző)

Borítókép: Astralis

Kövess Minket!



Gamer szótár