Cserélnek a Major bajnokok, dupreeh távozik

Cserélnek a Major bajnokok, dupreeh távozik

A Vitality-kaland véget ért, de dupreeh nem kívánja letenni még az egeret.

A Vitality hivatalosan is a kispadra küldte dupreeh-t csütörtök este, hogy helyet csináljanak az OG-ból érkező flameZ-nek a kezdőjükben. Először kedden reggel számoltunk be arról, hogy ez megtörténhet. Persze ahogyan mi is, úgy mindenki más is furcsálva nézte, hogy a Major bajnok csapat miért tesz ilyet. Azonban jobban belegondolva teljesen jogos a döntés, hiszen flameZ az új generáció egyik tehetsége, akiben ott a potenciál, hogy még jobb legyen. Eközben dupreeh-nek egyre nehezebb lesz lépést tartania az olyan monstrum felállásokkal, mint amilyeneket a NAVI vagy a Cloud9 épít. Persze fontos hozzátenni, hogy ez még nem jelenti a dán karrierjének a végét.

Dupreeh még 2022 elején csatlakozott a Vitalityhez. Az akkor még négyszeres Major bajnok játékos Magiskkel és Zonickal együtt igazolt a francia klubhoz – ez volt életük első nemzetközi projektje. Az első évüket nehéz lenne sikeresnek nevezni, bár egy EPL-cím azért csak összejött. De 2023-ban teljesen új szintre lépett a Vitality és ennek köszönhetően megnyerték az IEM Rio versenyét, majd az azt követő Párizs Majort is. Dupreeh ezzel az egyetlen ötszörös Major bajnokká avanzsált, míg Magisk megszerezte a volt astralisos csapattársaihoz képest fájóan hiányzó negyediket.

Dupreeh teljesítménye egyénileg remek volt ezeken a tornákon. Nem egyszer láthattuk ebben az időszakban azt, ahogyan egyedül dönt el teljes pályákat, amikor szorul a hurok. Viszont egy olyan tehetség, mint amilyen flameZ is, ritkán érhető el. Ha pedig igazak a hírek, ingyen mehetett a Vitalitybe, mert megvárta az OG-s szerződésének lejártát. Ezzel a kontextussal pedig tényleg hülyék lettek volna nemet mondani rá. FlameZ-nek pedig nem csak a Vitality előnyös pozíciója, de Spinx miatt is izgalmas lehet ez a projekt, hiszen először játszhat izraeliként izraeli játékossal tier 1-ben.

A Vitality felállása

Dan „apEX⁠” Madesclaire
Mathieu „ZywOo⁠” Herbaut
Emil „Magisk⁠” Reif
Lotan „Spinx⁠” Giladi
Shahar „flameZ⁠” Shushan

Danny „zonic⁠” Sørensen (edző)

Peter „dupreeh⁠” Rasmussen (kispadon)

Kövess Minket!



Gamer szótár