Egyelőre csak a CS:GO-val számol az ESL

Egyelőre csak a CS:GO-val számol az ESL

Pontos megjelenési dátum nélkül nehéz tervezni. De nem lesz pontos dátum még egy darabig, mert a Valve nem úgy működik.

A Counter-Strike 2 megjelenésének pontos dátuma továbbra is rejtély. Csak annyit tudunk róla, hogy valamikor 2023 nyarán jöhet a Valve új játéka, semmi többet. Spekulálni persze lehet és tudunk is arról, hogy esetleg mi és hogyan befolyásolhatja a dolgot – ezt korábban részletesen megtettük itt. Most pedig két pontot emelnénk ki azokból a gondolatokból.

Egyrészt be kell fejezniük a játék alapvető aspektusait és ki kell gyomlálni a legrosszabb bugokat, hogy egyáltalán stabil legyen a program – ez világosabb a napnál is. Ennek biztosan nem ma vagy holnap fognak a végére érni abból ítélve, hogy milyen még a legfrissebb, június eleji béta is. Szóval a profik nyári szünete alatt biztosan nem jön a játék. Másrészt ezen felül is még olyan állapotba kell kerülnie a CS2-nek, hogy a rendezvényszervezőknek se okozzon túl nagy fejtörést, mert egy késői váltásnál csak egy rosszul sikerült váltás lenne tragikusabb. Vagyis tényleg nagyon alaposnak kell lenniük, ahhoz meg idő kell. Mert a Valve ugyan ritkán foglalkozik a játék e-sport részével, de azért tudják jól, hogy nagy marketing ereje van a versenyeknek és nem szabad félvállról venniük ezt.

Ezért sem konkrét időpontot adtak meg, hanem inkább azt mondták, hogy a nyáron jön. Ami jó eséllyel ősz lesz, ha így haladunk, de értitek. Cserében a rendezvényszervezők nehéz helyzetbe kerültek az őszi naptár tervezésében. Nyilván nem ígérhetik meg, hogy ez vagy az a verseny CS2-n fog menni, ha aztán nem jelenik meg addigra a játék. Illetve azt sem tehetik meg, hogy a megjelenéskor azonnal váltanak, mert mindenkit felkészületlenül érne, vagyis technikai és integritásbeli problémákhoz vezetne. Ugyanakkor nem is lehet a végtelenségig húzni a váltást, hiszen hatalmas lesz a felhajtás a játék körül, amit muszáj kihasználni valahogyan. Csak ha nem tudod, hogy mikor jön el a nagy nap, úgy nehéz forgatókönyveket készíteni.

Az ESL ezért úgy döntött, hogy a CS2-vel kapcsolatos kommunikációjuk az lesz, hogy a megjelenésig nem foglalkoznak az új játékkal és csakis a CS:GO-val számolnak:

„További értesítésig a CS:GO-t fogjuk játszani. A CS2-nek jelenleg nincs konkrét megjelenési dátuma, szóval akkor fogunk a CS2-re váltásról beszélni, amikor már többet tudunk.” - Marc Winther, az ESL játék-ökoszisztémákért felelős vezetője

Kövess Minket!



Gamer szótár