A The Witcher készítői szuper izgalmas

A The Witcher készítői szuper izgalmas "meta" átmenettel hozzák be az új Geraltot

Egy biztos, nem igazán lesz olyan verzió, amivel zökkenőmentesen működik majd a dolog, hiszen nem lesz könnyű elfogadtatni a rajongókkal, hogy Henry Cavill nem szerepel többet a sorozatban.

Egyesek szerint jó irányba változik, míg mások szerint – és valószínűleg ők vannak többen – ezzel szép lassan lejtmenetbe kapcsol a Vaják (The Witcher) sorozat Henry Cavill búcsúját követően. Ugyan a harmadik szezonban még láthatjuk Cavillt, de a nézeteltéréseket követően végül kilépett a projektből és a negyedik évadtól kezdve a helyét Liam Hemsworth veszi át. Egy ilyen váltás mindig kétélű dolog, de egyelőre nem feltétlenül érdemes levonni a következtetéseinket, hiszen ehhez azért látni kellene az új évadot is, ami még azért jócskán odébb van.

Mindenesetre a Netflix egyik legnépszerűbb sorozatának vezető producerei egy "meta" átmenetet ígérnek a két színész Geraltját illetően. A Yahoo Newsnak nyilatkozva Steve Gaub és Tomek Baginski elmondták, hogy az átmenet "hibátlan" lesz, és ehhez az eredeti könyvsorozatból, tehát az Andrzej Sapkowskitól származó mély "meta" ötletekből merítenek majd.

Ezeket olvastad már?

A következő bekezdések azonban spoilereket tartalmaznak a The Witcher könyvsorozatból. Továbbá egyesek már belementek olyan találgatásokba is, hogy mit hozhat a Netflix széria 4. évada.

Erős utalást tettek a készítők az ötödik könyvre (The Lady of the Lake), és a fő metaötlet itt lényegében – most kapaszkodj meg, mert ilyen még nem volt... – egy multiverzum behozása lenne. Nem biztos, hogy a készítők pontosan erre gondolnak egyébként, de ez az egyetlen olyan koncepció, ami "meta"-nak tekinthető, és némileg magyarázatot adna arra is, hogy Geralt miért kap új arcot a 4. évadban. Ehhez fontos egyébként tudni, hogy mi is az a meta ötlet vagy egy könyv esetében a meta leírás. Ezek olyan – szöveges – tartalmak, amik alapvetően nem jelennek meg egyértelműen, de bizonyos forrásokban megtalálhatóak valamilyen formában.

„Van egy nagyon-nagyon jó tervünk arra, hogy Liammel együtt bemutassuk az új Geraltunkat és az új elképzeléseinket. Nem megyek bele mélyen ezekbe az elképzelésekbe, mert ez hatalmas spoiler lenne, de ez is nagyon közel áll azokhoz a metaötletekhez, amelyek mélyen beágyazódtak a könyvekbe, különösen itt az ötödik kötetre gondolok. Tehát nagyon közel áll a történetünk ahhoz, ami a könyvekben szerepel, és ez a változás nagyszerű lesz. De ugyanakkor ez mégis egy új Geralt, új arcot kap a karakter, és szerintem ez is nagyon-nagyon izgalmas a jövőre nézve.”

A The Lady of the Lake-ben Ciri már (majdnem) teljes mértékben képes irányítani a képességeit, ezáltal közelebb kerül ahhoz, akit a The Witcher 3 (videójáték) rajongói ismerhetnek. Képes időben és térben ugrálni, több száz, ha nem több ezer bolygót látogat meg, és bár a könyv 1999-ben jelent meg, még a multiverzumok jelenlegi trendje és elterjedése előtt, lényegében már ez is annak tekinthető.

Ezekben a világokban állítólag nem arról van szó, hogy ugyanazok az emberek élnek csak egy másik valóságban. Mégis vannak köztük a Vajákban megismert személyekhez hasonlóak, de akadnak teljesen eltérőek is, így ez a "meta" fordulat Geralt megváltozása kapcsán azt jelenthetné, hogy Ciri egy olyan világba ugrik, ami Geralt arcán kívül teljesen ugyanaz. A másik elképzelés szintén az ötödik könyvből meríthet: Geraltot megölik, és más külsővel hozzák vissza. A Witcher nagyjából könyvek itt érnek véget, mikor Ciri gyakorlatilag egy mágikus limbóba (egy kitalált dimenzió) viszi az élet és halál között lebegő Geraltot, de persze lehet, hogy kicsit korai lenne még ezt felhasználni a sorozatban.

Egyelőre tehát csak annyit tudni, hogy nagyon izgalmas lesz az átállás egyik színészről a másikra, de valljuk be, mi mást mondanának a sorozat készítői, ha nem ezt, hogy lázba hozzák a közönséget. Most viszont még érdemes inkább a Cavil féle harmadik szezonra koncentrálni, ami június 29-én startol el az első öt epizóddal, és a maradék három részt július 27-én lehet majd megtekinteni.

Kövess Minket!



Gamer szótár