Sejtelmesebb választ nem is adhatott volna a rendező a John Wick 5-tel kapcsolatban

Sejtelmesebb választ nem is adhatott volna a rendező a John Wick 5-tel kapcsolatban

Egyelőre úgy tűnik a stáb is csak a sötétben tapogatózik, de alighanem előbb-utóbb megjön az ihlet a John Wick ötödik epizódjához.

Mintha csak Keanu Reevesre szabták volna John Wick karakterét, hiszen elképesztően jól állt a színésznek ez a szerep, és ennek is köszönhette a első felvonás a sikerét, amit még további 3 film követett – melyek szintén kassza és kritikai diadalt arattak. Nem véletlenül, hiszen remekül szórakoztak rajta a nézők és az akciójelenetek is pörgősek és látványosak voltak, ráadásul elképesztő mennyiségű rosszfiúval végzett a négy film alatt a főszereplő. A John Wick 4. fejezet azonban igyekezett lezárni a tetralógiát, ámbár aki látta, az tudhatja, hogy ez nem teljesen így történt, hiszen simán benne lehet még néhány folytatás ebben a franchiseban. Spinoffokból pedig már nincs hiány, miután a Continental már trailert is kapott, de egy másik karakter is saját történetben folytathatja kalandját, ha minden igaz.

Ezeket olvastad már?

Ettől függetlenül természetesen a rendező számtalanszor megkapta már azt a kérdést, hogy vajon lesz-e ötödik felvonás. Chad Stahelski, a sorozat rendezője viszont még nem tud határozott választ adni:

„Őszintén szólva nem tudom. A Lionsgate érthető módon nagyon szeretne még több John Wicket csinálni. Nem rossz dolog, ha egy rendezőnek van egy olyan alkotása, amiből többet akarnak csinálni. Nekem most még nincs elképzelésem. De lehet, hogy holnap felébredek, és lesz egy klassz ötletem, amit felvetnék Keanunak, vagy ő vetne fel nekem, és talán meglenne az az összhang, hogy 'Ó, Istenem, ezt most azonnal meg kell csinálnunk'.". A lehetséges ötletek egyébként már formálódnak. Vannak olyan jelenetek, akciójelenetek a fejemben, amelyeket még nem használtunk fel, és amelyeket szívesen megcsinálnék. Ha vissza is térünk, nem csinálhatjuk meg ugyanazokat a dolgokat. Ez az én házi feladatom, jobbnak kell lennem.”

A John Wick újabb folytatása tehát egyelőre továbbra is csak a rajongók képzeletében él, de sosem lehet tudni, hogy mikor változik a helyzet.

„Most, hogy megcsináltuk a négyet, és úgymond bezártuk a kört, azt hiszem, ez elég jó lezárása a sorozatnak. De persze ott van bennem a versenyszellem, vagyis az igazi rendező, aki azt mondja: 'Bassza meg, nézzük meg, hogy meg tudjuk-e csinálni'. Ez nagyon vonzó. Csak még nincs meg a 'miért'. De ez nem jelenti azt, hogy abba kellene hagynunk a [miért] keresését.” – zárta mondandóját Stahelski az Empirenek adott interjújában.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN