Libabőrös leszel, ha meghallod az AI által létrehozott Freddy Mercury számot

Libabőrös leszel, ha meghallod az AI által létrehozott Freddy Mercury számot

Celine Dion egyik legismertebb számát dolgozta fel a mesterséges intelligencia, mintha Freddy Mercury adta volna elő, és zseniális munkát végzett.

Ott még nem tartunk azért, hogy megkerülhetetlen lenne a mesterséges intelligencia manapság, de az tény, hogy szédületes tempóban fejlődik és ámulatba ejtő dolgokra képes már most is. Ráadásul mivel a legjobb programok bárki számára elérhetőek, ezért sokan nem restek használni. Korábban már láthattuk, hogy miként festenének a hazai Twitch-streamerek a vadnyugaton, de a The Witcher karaktereit is megrajzoltatták az AI-val, vagy gondoljunk csak Dwayne Johnson Kratosként való ábrázolására, miközben a sort elég sokáig lehetne még folytatni.

Ezeket olvastad már?

Ezen is túl tesz az a technológia, amelynek révén a mesterséges intelligencia segítségével szinkronhangokat is meg lehet alkotni. Ebben is élen jár a Respeeceher például, az ukrán startup cég ugyanis azt szeretné elérni, ha az elhunyt szinkronszínészek hangját teljes egészében vissza tudnák hozni. Legutóbb pedig a Resident Evil 4 remakeben hallható Lily Gaonak a teljesítményével nem voltak elégedettek a rajongók, ezért elkészítették a játék egyik szereplőjének, Ada Wongnak a hangját egy AI szoftverrel.

Ez pedig még csak a kezdet, a fejlődést pedig nem lehet megállítani, de úgy tűnik lassítani sem. Most egy olyan videó terjed a neten, amelyben Freddy Mercury hangja hallható, amint Celine Dion My Heart Will Go On (ami egyben az 1997-es Titanic betétdala is) című számát adja elő. Természetesen ezt is az AI-nak köszönhetjük, hiszen Mercury 1991-ben súlyos betegségben elhunyt, de a hangja sok millió rajongó emlékezetében még élénken él, többek között a különböző platformokra feltöltött zenéinek köszönhetően.

Ez a feldolgozás viszont egészen elképesztő, és be kell valljam nem feltétlenül ez a kedvenc számom, de jó párszor meghallgattam, mert bizony tényleg olyan, mintha maga Freddy adta volna elő. A dal végén még hallatszódik, hogy némi porszem került a gépezetbe és nem tudta megfelelően létrehozni a hangot a szoftver, ezen túlmenően azonban parádés munkát végzett.

Kövess Minket!



Gamer szótár