Megvan mikor jön a The Last of Us 2. szezonja, de további jó hírek is érkeztek

Megvan mikor jön a The Last of Us 2. szezonja, de további jó hírek is érkeztek

Úgy tűnik figyelnek a visszajelzésekre és még jobb élményt akarnak szerezni a nézőknek a folytatásban.

Kevés videójáték-adaptáció van, amely akkorát szólt volna, főleg televíziós-sorozatként, mint a The Last of Us. Az év elején levetített 9 részes széria hatalmas népszerűségnek örvend, így nem kerülhette el a sorsát, megkapja a második szezonját is. Ugyan jelenleg is zajlik az írók és színészek sztrájkja Hollywoodban, de a munkálatok részben már elkezdődtek, Craig Mazin, a The Last of Us társalkotója/executive producere pedig elmondta, hogy új írók is csatlakoztak stábhoz.

Ezeket olvastad már?

„Tulajdonképpen már elég messzire jutottunk, nagyszerűen ment eddig minden. Neil és én leültünk beszélgetni Halley Gross-szal, aki szintén dolgozott már a Part 2 címen futó játékon íróként, illetve új kollégánkkal, Bo Shim-mel a kis szobánkban – nyilván nem egy miniszobában, mert zöld utat kaptunk, hogy rendes, igazi sorozat vagyunk, és mert utálom ezt a miniszobás dolgot.”

A mini-szobás megoldást a streaming-szolgáltatók szeretik előszeretettel alkalmazni azoknál a szériáknál, amelyek még nem kaptak zöld utat vagy nem rendelték be a folytatását. Itt arra kell gondolni, hogy míg a hagyományos írói szobák hét vagy nyolc főből állnak, addig a mini-szoba gyakran annak egy kicsinyített verziója és csak két-három embernek elegendő. Mivel a csatorna ilyenkor a pilot helyett két-három további forgatókönyvet is szeretne látni, hogy megállapítsa mennyire lehet életképes egy sorozat, mielőtt hivatalosan is megrendelné azt, ezért időnként ezekben a kis szobákban kénytelenek dolgozni a szkripteken a csapatok.

Mazin egyébként azt is elárulta, hogy a második szezon – miközben már egy harmadikban is gondolkoznak – első részével már elkészültek.

"Tudjuk már, hogy miről szóljon az egész évad, és tulajdonképpen az első epizódot még a határidő lejárta előtt meg tudtam írni és be tudtam nyújtani. Úgyhogy most csak úgy járkálok, fejben megírom a többit és végiggondolom a jeleneteket, mert amikor véget ér a sztrájk, akkor felgyorsulnak majd az események és szeretnénk elérni, hogy a tervezett időpontra adásba is kerüljön a széria folytatása.”

Elmondásuk szerint egyébként egyáltalán nem számít majd az, hogy valaki játszott-e a játékokkal vagy sem, mindenképpen lesznek csavarok a történetben. Viszont megnyugtattak mindenkit, hogy nem lesz az első szezonban látott (3. rész) Bill és Frank kapcsolatához hasonló, speciális epizód. Továbbá több fertőzöttet terveznek a folytatásra, nagyjából úgy, mint az ötödik részben.

Francesca Orsi, az HBO drámákért felelős vezetője azt mondta, hogy a The Last Of Us várhatóan valamikor 2025-ben tér vissza.

Kövess Minket!



Gamer szótár