1959 után ismét meghódítja Barbie a világot, csak most a mozikban

1959 után ismét meghódítja Barbie a világot, csak most a mozikban

A két főszerepre kiválasztott színész telitalálat lett, de úgy tűnik a rendező is kihozta magából a legjobbat.

Ki gondolta volna, hogy kicsivel több, mint 60 esztendővel az egyik legkelendőbb játékbaba kitalálását követően, a mozikat is meghódítja majd – kivéve egy országban – a Greta Gerwig által rendezett Barbie film. Pedig úgy tűnik ez történt, hiszen a premier előtti vetítésekre beülő kritikusok szuper jó véleménnyel vannak róla.

Ezeket olvastad már?

A mai napig az egyik legtöbb bevételt termeli a Mattle Inc-nek a Barbie divatbaba. Ezt a játékot Ruth Handlernek (1916-2002) köszönhetjük, egy amerikai üzletasszonynak, aki egy német babából, egy bizonyos Bild Lilliből nyerte az ihletet. Felfigyelt arra, hogy lánya (Barbara) imádja a papírbabáit felnőtt ruhákba öltöztetni, viszont akkoriban a legtöbb gyermeknek szánt játékbaba gyermeket ábrázolt. Ruth ennek ellenére mégis arra gondolt, hogy mi lenne, ha felnőttekről mintáznák meg a saját terméküket. Férje egyébként nem látott benne fantáziát. Mindenesetre, amikor rálelt egy út során Lillire, vett belőle hármat, melyek közül egyet lányának, kettőt pedig a Mattel vállalatnak adott. Ezt a babát egy képregényhősről formázták meg. Lilli pedig a történet szerint egy öntudatos nő volt, és tudta mit akar, ezért mindent megtett álmai megvalósításáért. 1955-ben hozták forgalomba Németországban, és hamar a kislányok kedvencévé vált, mert különböző ruhákba lehetett felöltöztetni. Visszatérve az Egyesült Államokba, azonnal nekiláttak az új dizájnnak, a baba a neve pedig a lánya után Barbie lett, mielőtt 1959-ben piacra dobták volna. A többi pedig már történelem.

Ami viszont a jelen, hogy a Margot Robbie (Barbie) és Ryan Gosling (Ken) nevével fémjelzett Barbie nagyot megy már most, száznál is több kritikus véleménye után 90%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, miközben a Metacriticnél majd 50 beszámolót követően 81 pontot ért el és megkapta az 'Ezt látni kell' plecsnit.

Július 21-én pedig mindenki megtekintheti, ráadásul ugyanezen a napon debütál az Oppenheimer is a mozikban, a Barbenheimer jelenségről Nolan meg úgy nyilatkozott, hogy nagyon jót tesz a moziknak. Remélhetőleg ez tényleg így lesz.

Kövess Minket!



Gamer szótár