GTA 6: A rendőrök is hatalmas fejlesztéseket kaphatnak

GTA 6: A rendőrök is hatalmas fejlesztéseket kaphatnak

Minden területen fejlődhet a következő GTA, a cél, hogy a rendőrök is sokkal realisztikusabbak legyenek.

A rendőrök a Grand Theft Auto-széria kulcsszereplői. Az alvilág tagjaként számtalan alkalommal kerülünk velük szembe, ám azért az esetek többségében inkább idegesítőek, mint kemény ellenfelek. Persze, 4-5-6 csillagnál már oda kell rájuk figyelni, de az alatt, akkor is lerázod őket, ha semmi extrát nem csinálsz. Emellett meglehetősen egyszerűek és buták, ám mint minden más, ez is fejlődhet a hatodik részben.

Folyamatosan érkeznek a pletykák, spekulációk és szivárogtatások a következő GTA-ról, legutóbb pedig a rendőrök kaptak némi törődést. Sokkal fejlettebb intelligenciával rendelkeznek majd, hogy még realisztikusabb élményt nyújtsanak. Egyfelől nem spawnolnak, hanem kimennek a helyszínre, ez azt is okozza, hogy picit később érnek oda. Ezt maximálisan támogatom, főleg az üldözés közben, mert nevetséges, amikor minden előjel nélkül egyszer csak megjelennek előtted úgy, hogy nem is tudhatnák, hogy merre jársz. Reméljük, hogy ebben is realisztikusabb lesz a játék. Persze kommunikálhatnak, meg következtethetnek az irányból, hogy merre jársz, de ne csak random spawnoljanak le melletted.

Ezeket olvastad már?

Másik újdonság, hogy nem ész nélkül rohannak be a helyszínre, hanem felderítik a terepet. Ezáltal nyerünk egy kis időt, ha elbújunk. Egyébként, ha ott hagyunk egy hullát, akkor odamennek majd megvizsgálni a testet, majd a temetkezési vállalkozók elviszik azt feltételezhetően a hullaházba.

Emellett nem egyből kezdenek tüzelni, adnak időt arra, hogy megadjuk magunkat. Már persze, ha vannak ilyen szándékaink. Nem valószínű, hogy sokan élnének a lehetőséggel (egy próbát leszámítva), de attól még valóságosabbá teszi az élményt. Apropó, személyesen azt is remélem, hogy ezentúl csak akkor kezdenek üldözni, ha valaki szól nekik, és van is rá okuk, esetleg meglátnak valamiféle bűncselekmény közben. Ha tehát valakit megverek a sivatag közepén, akkor ne kerüljön rám azonnal a körözés, mint ahogy azt is túlzásnak érzem, ha megállok egy NPC mellett, akkor az rövidesen rád hívja a zsarukat, akik kérdés nélkül szitává lőnek. Na ez nem túl reális.

Az is újdonság lehet, hogy felismerik az autódat, így egy sima átfestéssel nem lépsz meg azonnal előlük. Van olyan játék is, például a Driver: Parallel Lines, ahol külön körözése van a karakterednek és az autódnak is, ha egyiket vagy másikat nem látták, amikor elkezdtek üldözni, akkor meglóghatsz előlük, amikor szem elől tévesztenek.

Egy szó mint száz, rengeteget lehetne még fejleszteni a rendőrségen, mert még a GTA V-ben is elég butácska ez a rendszer. Azonban a fent felsorolt változtatások sem hivatalos információk, így kezeljétek őket fenntartásokkal. Te min változtatnál?

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.